1

(629 odpowiedzi, napisanych Nowy Czaniec)

Jedna rzecz mnie ostatnio zastanawia -  jakim nakładem wyszła gazetka gminna Nasza Gmina - Porąbka ? -  w której obecny wójt  przedstawia całe cztery lata swojego panowania i swoje " zasługi". Gdzie nie spojże tam gazetka, znajoma dostała w tysiącach do rozdania, podobno nawet w kościołach w niedziele były rozdawane. We wszystkich sklepach. Praktycznie wszędzie.  Rodzi się tu pytanie: a w jakim nakładzie wychądzą standardowo te gazetki? Zawsze miałam ogromny problem z zaopatrzeniem sie w nią , aby poczytać co dzieje się w naszej gminie ( bo na BIPIE nichego nie można się doszukac ) . Wiem, że niektórzy proszą w bibliotekach aby im zostawiano sztukę bo nie sposób ich dostać normalnie.
Krew mnie zalewa jak pomyśle ile  kasy wydał Urząd na tą gazetkę. Wiem że raz w roku wychodzi wydanie podsumowujące dany rok. Ale nie wiem po co jest pisane o czterech poprzednich latach ?
Chyba tylko dlatego że jakby skupić sie na ostatnm roku gazetka musiałaby mieć dużo mniej stron, bo zupełnie w świcienie nie byłoby o czym pisać.
Łatwo jest wydawać w kampanii nie swoje pieniądze!

2

A czy moze ktoś napisać co działo sie na wczorajszym spotkaniu ?

3

Na stronie komitetu PO  pojawia się taka informacja

http://dzialajmywspolnie.pl/?p=209

4

Tak zgadzam się . Tym bardziej, że w Urzędzie w Porąbce jest przeludnienie.
Wiadomo - trzeba trzymać się Kodeksu Pracy. Ale redukcja etatu jak najbardziej wchodzi w grę.

5

Strach przed nowym - to takie "polskie"
Lepsza stara bieda ... taaaa jasne !
Widzimy, że te osoby - tzn radni i wójt  - nie spełniają dobrze swoich obowiązków - więc nie rozumiem dlaczego mamy ich ponownie wybrać. Mieli swój czas, nie zrobili co mieli zrobić więc  ja im mówię - dziękuję i do widzenia. 
Tkwijmy w tej beznadziei i dalej narzekajmy na forum?

6

Najgorsze jest to że raport pokontrolny z RIO jest z 2006 roku.
Ciekawa jestem ile od tego czasu było kontroli z RIO  i dlaczego nie ma bieżących informacji w tym zakresie  na BIP-e ?

Jakie " kwiatki "jeszcze nasz Wójt, Pani Skarbnik, Bezradni ukrywają ?