Tak Gregor przyda się raz na ruski rok ale uratuje komuś życie albo posesje i dobytek
Strony 1
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl
Zamknięte Forum dyskusyjne regionalnego portalu informacyjnego Czaniec.pl - Czaniec Gmina Porąbka
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl » Posty przez Angel
Strony 1
Tak Gregor przyda się raz na ruski rok ale uratuje komuś życie albo posesje i dobytek
Zenon zgadzam się z tobą, lecz z drugiej strony ta inwestycja pochłonęła by znowu nie wiadomo ile pieniędzy na pewno nie było by to z rzędu 100, czy nawet 1000zł tylko wiele więcej.
Krzyś 18 lipca, był test gotowości bojowej Jednostki.
Ponownie dziękuję za mądre wypowiedzi, i zdrowy rozsądek. Zenon chodziło mi raczej o korzyści materialne . Dla tych którzyż wciąż mówią o myciu wozu strażackiego na myjni, więc z praktycznego punktu, wóz OSP Czaniec tzn "GBA" nie kwalifikuje się na mycie na myjni z powodu "zabawek" w które jest wyposażony. Mycie ma myjni BP może im zaszkodzić, bo kto z was myje silnik pianą która może dostać się do filtra i tylko zaszkodzić i kto pokryje naprawy, a żeby rozbroić auto z wszystkich sprzętów zajmuje dużo czasu. Dlatego żeby umyć auto na myjni jest potrzebne dużo więcej czasu a z praktycznego widzenia im szybciej jest gotowe tym lepiej, bo od razu może być wysłane do innego zdarzenia. Daj my na to na powodzi, straż wraca do bazy opuka auto wodą w 5 min (co na myjni z rozbrajaniem wozu zajęło by ponad 30 minut) i może znów wyjechać na alarm by, umacniać wały czy ratować posesje obywateli. Szanowny Morlinku1 nie rozpędzaj się z politykami bo tak nie dawno za plecami narodu chcieli uchwalić dokument A.C.T.A o którym praktycznie nikt nic nie wiedział, a przecież istnieje takie coś jak Prawa Obywatela. Przepraszam że wrócę do jednej kwestii i na pewno nie chcę cię obrazić , ale "na papierze jakości papieru toaletowego" możesz wydrukować swe zdjęcie i zrobić sobie z nim co chcesz. Oczywiście to tylko moje przemyślenie, lecz mi ten kalendarz się podoba. Nie wiesz ile w to jest włożone pracy i wysiłku z załatwieniem wydruku tylu egzemplarzy i stworzeniem projektu, dlatego jeśli nie wiesz ile w to wszystko włożone jest wysiłku nie krytykuj .
P.S Zenon z całym szacunkiem moja wypowiedź nie "zionie ogniem" tylko wierzę w swoje przekonania i staram się ich bronić, gdyż nie chcę dla nikogo źle wręcz przeciwnie. Tak jak napisał Gregor "oczerniając straż to tak jakbyśmy sobie sami podkładali kłody pod nogi, tyle tylko że w razie "W" oni i tak pomogą mimo wszystko.". Mam nadzieję że rozumiesz co czuję gdy ktoś chce wykopać dołek pod ludźmi którzy zawsze są gotowi nieść pomoc gdy tylko ktoś jej potrzebuje!
Witam. Tak po pierwsze Morlinek1 mamy 21 wiek i straż do pożarów nie jeździ już furmankami (tzw odział M) do pożarów. Czaniec ma najstarszy wóz z jednostek w KSRG w Gminie Porąbka. A tłumaczenie się dziurą budżetową jest tak potrzebne jak tzw "plac zabaw" w centrum naszego Sołectwa. Sprzęt kupowany nie jest po to by leżeć tylko by nieść pomoc innym. Nie którzyż udzielający się w tym temacie szukają dziury w całym, a prawda jest taka że jakby któryś z tych którzy chcą oczernić nasze OSP był czynnym członkiem który może brać udział w akcji, ma dzieci na utrzymaniu chodzi do pracy za średnią krajową i musi harować jak wół, to jak zawyje syrena czy to rano, po południu, czy o trzeciej w nocy, jest to dla niego nie ważne czy musi biec na nogach,przyjedzie autem lub nawet na rowerze i tak będzie gotów udzielić pomocy.Ochotnicy niosą pomoc nie dla własnej korzyści, tylko dla społeczeństwa. Ci którzy tak oczerniacie i szukacie dziury w całym powinni się wstydzić. Dziękuje między innymi FireBoy'owi, Kamili że wstawiają się za ochotnikami. A jak tak już wyjeżdżacie z tymi przysłowiami to wam tylko powiem że "Przyganiał kocioł garnkowi, a oba smolą".
Strony 1
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl » Posty przez Angel
Forum oparte o: PunBB