Temat: Wybory parlamentarne TUŻ TUŻ
Jak wiemy wszyscy wybory parlamentarne tuż tuż czy znacie może nazwiska osób z Czańca bądź gminy Porąbka którzy startują o stołki do sejmu i senatu?
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl
Zamknięte Forum dyskusyjne regionalnego portalu informacyjnego Czaniec.pl - Czaniec Gmina Porąbka
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl » Nowy Czaniec » Wybory parlamentarne TUŻ TUŻ
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Jak wiemy wszyscy wybory parlamentarne tuż tuż czy znacie może nazwiska osób z Czańca bądź gminy Porąbka którzy startują o stołki do sejmu i senatu?
PJ nie o stołki tylko o mandaty posła i senatora:) stołek to takie kolokwialne określenie:)))) co do kandydatów to z Czańca mamy jednego kandydata do sejmu RP wbrew pozorom i przekonanion niektorych nie jest to pan Krzysztof Chodorowski (który jest mieszkańcem Porąbki tak przynajmniej podaje sie na listach kandydatów)
Jednego? Wydawało mi się, że jest ich dwóch, bo jeszcze pan Mirosław Michalski...?
Jednego? Wydawało mi się, że jest ich dwóch, bo jeszcze pan Mirosław Michalski...?
NIE ON SIE NIE NADAJE! CHRPŃ NAS PANIE OD TAKICH POSŁÓW I SENATORÓW.
Jak wiadomo wybory wkrótce, to i plakatów przybywa tu i tam lecz są pewne granice, które chyba zostały przekroczone.
Ciekaw jestem czy pan LACH, którego podobizna i plakaty wiszą na co drugim jak nie drzewie to słupie telefonicznym - posiada odpowiednie pozwolenie "tapetowania" przydrożnych drzew i słupów??
Grzywną w formie mandatu karnego może być ukarany ten, kto nie przestrzega kodeksu wykroczeń i umieszcza w miejscu publicznym do tego nieprzeznaczonym ogłoszenie, plakat, afisz, apel, ulotkę, napis lub rysunek, albo wystawia je na widok publiczny w innym miejscu bez zgody zarządzającego tym miejscem.
Może ten Pan ma zgodę?
Szczegóły w:
Rozporządzeniu Ministra Spraw Wewnętrznych i Administracji z dnia 17 listopada 2003 r. ? w sprawie wykroczeń, za które strażnicy straży gminnych (miejskich) są uprawnieni do nakładania grzywien w drodze mandatu (Dz.U. nr 208, poz. 2026).
Kodeks wykroczeń : Artykuł 99: "Kto bez zezwolenia zajmuje drogę publiczną lub pas drogowy, urządzenia lub budynek drogowy na cele nie związane z gospodarką i komunikacją drogową, podlega karze grzywny albo karze nagany".
Samowolnego umieszczenia na drodze jakichkolwiek znaków lub symboli zabrania artykuł 45 prawa o ruchu drogowym.
Na podstawie zapisów prawa o ruchu drogowym i kodeksu wykroczeń sąd może ukarać członków sztabu, którzy wieszali plakaty w niedozwolonym miejscu. Grozi za to grzywną - nawet do 3 tys. zł.
Można by jeszcze wyliczać?
Narzędzia prawne są, ale kto je spróbuje egzekwować? Nasze władze w Porąbce?!
tak napewno wszystko bedzie wyegzekwwane:P po wyborach samorządowych plakaty niektórych kandydatow wisialy jeszcze nawet rok w niektorych miejscach:)
Myślę że temat a kilka dni znów będzie aktualny! 15.01.2006 znów wybory! Całkiem prawdopodobne!
Ciekawe ile znowy pieniędzy pójdzie z budżetu państwa... a to wszystko przez ludzi, którzy nie chcą pogodzić się z myślą, że większość społeczeństwa chciała inną partię... wydaje mi się, że jeszcze nie wszyscy wiedzą na czym polega demokracja...
większość? o tak... ale wiejskiego społeczeństwa !!
Czyżbyś sugerował, że to PO jest sprawcą całego zamieszania?!
Jeśli tak, to chyba jesteś w błędzie.
Takie sa skutki barku umiaru ze strony PiS. PO postępuje wg mojej oceny prawidłowo.
banan, właśnie na tym polega demokracja:) człowiek z miasta wcale nie jest lepszy od człowieka ze wsi... chyba że się mylę?
Zgadza się. Różnica (lepszy czy gorszy) wynika tylko z punktu siedzenia od którego jak wiadomo zależy punkt widzenia. Mieszkańcy wsi widzą problemy wiejskie, mieszkańcy miast - miejskie. Czasami są to zupełnie inne światy, inne Polski. W tym cała różnica.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl » Nowy Czaniec » Wybory parlamentarne TUŻ TUŻ
Forum oparte o: PunBB