Odp: Wybory Samorządowe 2018
Są to sprawy poważne i traktuje je z należyta powagą. t0m zalecał bym więc więcej rozsądku i powagi zanim poruszy jakiś temat.
Jeżeli zaletą kandydata na wójta jest to, że kiedyś był ministrantem, to byłbym w stanie przytoczyć nazwiska wielu ludzi, którzy w dzieciństwie byli ministrantami a skończyli jak najgorzej.
Szanowny Panie Małolepszy (BTW strasznie katowska ksywa...). Nie lubię, ba, wprost nienawidzę gdy ktoś wkłada mi w usta, rzeczy, których nie powiedziałem. Czy ja gdzieś napisałem, że ministrancka przeszłość jest zaletą Pawła. Rozważanie dotyczyło tego jak zachowa się kościół (celowo nie używam tu pejoratywnego ostatnio terminu kler). Jak mawiał klasyk "diabeł mnie pokusił z tym psem...". Luźna uwaga, a tyś się przyczepił...
Co do tematu odstawienia p. Bułki na boczny tor. Czy to aby nie jest rozmyślne działanie? Zauważ, że praktycznie komitet się nie zmienia. Patronuje nadal p. Płonka. Wśród radnych kosmetyka. Może poprostu ktoś uznał, że z tą twarzą po raz kolejny wygrać się już nie da. Może ktoś uznał, że czas na emerycki spokój. Może ktoś uznał, że młodej twarzy trzeba przeciwstawić równie młodą twarz... Co do kandydatów na radnych masz absolutną rację. P. Mydlarz jest znana jeszcze z czasów utopijnej walki o gminę Czaniec. Do końca życia nie zapomnę jak na wiecu wyborczym zorganizowanym na zebraniu sołeckim zarzekała się, że sprawa ta jest dla niej najważniejsza i ona nie spocznie i będzie "walczyć, walczyć, bić głową w mur". Zapału wystarczyło do objęcia kadencji, w następnych wyborach szła z p. Bułką pod rękę. Ale bądźmy też uczciwi. Mówisz, że p. Borecki, p. Nalborczyk się nie nadają, ale zobacz jakich mają kontrkandydatów. Czy rzeczywiście R. Harat, M.Drzewiecki czy B.Harat to jest jakaś wielka alternatywa (niczego nie ujmując tym osobom)? Czy naprawdę w Czańcu nie ma ludzi, których można by polecić do takiego gremium jak Rada Gminy? Czy naprawdę nie ma takich osób w Kobiernicach tylko trzeba tam wystawić ludzi z Czańca ( no chyba, że to efekt układu z p. Kocembą...)? Niestety w mojej opinii osoby przez pana wymienione nie mają z kim przegrać, a to już niezbicie świadczy o słabości kandydata, który ich na te listy wpisał...