Brawo fancs!! Jestem pełen podziwu.
To, że zdobyłeś takie informacje to nic, ale że podzieliłeś się nimi na forum to już coś. To oczywiście żart - trochę krzywy za te "po raz kolejny rozsiewa ...". Jaki kolejny!!?? Jakie błędne!?
A tak na poważnie to nie rozsiewam błędnych informacji. To, że mogę być niedoinformowany, źle poinformowany, błędnie poinformowany, itd..., nie wynika z mojej ignorancji. Poza tym nie mam tyle wolnego czasu, żeby wydzwaniać do miłych pań, ani tym bardziej składać im wizyty.
Dodam tylko, że gdyby nasz urząd gminy, z wójtem na czele, rzetelnie zamieszczał informacje (czytaj: właściwie wywiązywał się ze swoich obowiązków) w przeznaczonym dla nich miejscu, to nikt, kto chciałby do nich dotrzeć, nie miałby z tym najmniejszego problemu. No ale o czym byśmy wtedy dyskutowali!?
Może jestem w błędzie ale na stronach internetowych urzędu nie ma kompletnie żadnych informacji o przebudowie. Stąd właśnie mój, nie pierwszy i nie ostatni, negatywny osąd naszych niedobrych władz.
Przebudowa drogi powiatowej w swym zakresie obejmuje również chodnik. Chodnik jest częścią drogi i wszelkie wykonywane na nim zabiegi leżą w gestii właściciela drogi - starostwa powiatowego. To chyba oczywiste.
Moje informacje nie są wyssane z palca, ale poparte źródłowo. W każdej chwili zainteresowanej osobie mogę podać źródła - dokumenty wytwarzane z okazji planowanego przedsięwzięcia.
Nie można niestety tego powiedzieć o twoich rewelacjach, które zostały zasłyszane od miłej pani.
Nie wierzę więc, że tak jest w rzeczywistości jak piszesz. Mam więc prawo sądzić, że po prostu rozsiewasz błędne informacje.
A swoją drogą. To bardzo ciekawe, że znasz terminarz. To dziwne, bo dopiero rozpisano przetarg na wykonanie dokumentacji projektowej dla inwestycji (data zakończenia - koniec maja 2008). Dziwne i intrygujące zarazem.
PS
Kto to jest SP?
Całkowity koszt projektu 0,66 mln euro, tj. z grubsza jakieś 2,4 mln zł. Przebudowa będzie realizowana w ramach Program Rozwoju Subregionu Południe, Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego i dofinansowania ze środków europejskich w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Śląskiego na lata 2007 ? 2013.
Aby racjonalnie dokonywać własnych wyborów potrzebuję informacji. Kluczem do społeczeństwa obywatelskiego jest dostęp do informacji publicznej oraz edukacja.
Jeśli patrzy dostateczna ilość oczu, wszystkie błędy są widoczne.