Temat: Kto płaci za oświtlenie!!!
Mam krótkie pytanko kto płaci za oświetlenie w i koło kościoła?
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl
Zamknięte Forum dyskusyjne regionalnego portalu informacyjnego Czaniec.pl - Czaniec Gmina Porąbka
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl » Pytania do Urzędu Gminy » Kto płaci za oświtlenie!!!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Też zadałem sobie niedawno takie pytanie... Moje krótkie acz sprawne śledztwo wyjaśniło sprawę oświetlenia koło kościoła.
A mianowicie. Zaciekawił mnie fakt, że oświetlenie koło kościoła załącza i wyłącza w tym samym czasie co oświetlenie ulicy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reasumując za oświetlenie płacą podatnicy gminy, czyli jednym słowem MY!!!!
Fazi stwierdzam fakt społeczeństwo ma głęboko w d...e za co i ile płaci!!
Niestety tak
Fakt smutny ale prawdziwy!!
stary temat ale może trochę odświerzę. Za oświetlenie w kościele płaci parafia ze składek na tacę i dobrowolnych datków parafian, natomiast za oświetlenie w około kościoła o myślę, że tak jak i w sąsiednich sołectwach (tam przecież też są podświetlone kościoły) idzie z budżetu gminy wraz z oświetleniem ulic, ale czy to aż tak ważne przecież w katolickiej Polsce kościoły są wizytówką danej miejscowości i tak jest wszędzie nie tylko w czańcu, tak więc to pytanie uważam za daremne.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl » Pytania do Urzędu Gminy » Kto płaci za oświtlenie!!!
Forum oparte o: PunBB