Wieszczu pisze:
"Panie Radny Kocemba – czy ma Pan jeszcze siłę, determinację, ale nadto możliwości prawne, by sprawiedliwości stało się za dość? Mamy prawo wiedzieć. Jeśli dysponuje Pan środkami, to dlaczego Pan ich nie używa, jeżeli środki się wyczerpały, to gdzie szukać kolejnych? I jakie widzi Pan swoje osamotnione szanse w walce z kilkunastoletnim, zakonserwowanym reżimem? Od kogo oczekuje Pan pomocy? I jak może pomóc Panu anonimowy użytkownik forum? Dużo pytań. Pragnę wielu odpowiedzi."

Żenujące!. Toż to czysta psychologia dla ubogich!. Panie pachnący wieszczu z zatroskaną twarzą, a może jeszcze circusie (bo mam nieodparte wrażenie, że gadasz Pan sam ze sobą) masz Pan stronę Porąbki do rozważania swych bolączek. Jeżeli takiej psychologii uczą teraz na uczelniach pedagogicznych, to cieszę się, że moje dzieci skończyły już edukację! .Test na inteligencję dla niektórych radnych?. Oby nie okazał się porażką.
Każdy medal ma dwie strony, więc życzę rozwagi!

2

(667 odpowiedzi, napisanych Pytania do Urzędu Gminy)

Dawno nie zaglądałem na forum, a tu proszę jaka niespodzianka! radny uświadamia. Nareszcie znamy winnych wszelkiej gminnej niemożności, Gałuszka z rodziną! Koniorczyk ze swoimi darmozjadami! A życie gminne toczy się dalej, hi,hi,hi. A Kocemba jeszcze raz udowadnia, że na razie na włodarza gminy się nie nadaje jeżeli tak łatwo daje się wmanewrować w prywatne porachunki radnego. Co to, nie dostało się wymarzonych zabawek?

3

(93 odpowiedzi, napisanych Nowy Czaniec)

xnoname- mądrego to i dobrze posłuchać. Dzięki za radę, skorzystam, pozdrawiam.

4

Jaqbek - przecież dobrze wiesz, że każdy może sprawdzić co powiedziałem jednym prostym kliknięciem. Zasady forum znam i zapewniam Cię, stosuję się do nich. Po co te nerwy, no po co. Może za 4 lata będzie lepiej i wierz mi życzę wszystkim powodzenia.

5

No tak, drogi Jaqbek, banana mam zapewne za niepochlebne opinie o "przywódcach duchowych" Nowej Gminy.
Proszę Państwa, wg Jaqbek  tzw. banany powinni dostać prawie wszyscy mieszkańcy Gminy Porąbka, bo nie poznali się na wspaniałych kandydatach na radnych i przewspaniałym kandydacie na Wójta, a najgorsze jest to, że przegrali i to z kretesem w swojej własnej wsi, obrazili się na społeczeństwo i plują jadem. A nie rozumiecie, że ludzie mają dość wojenek, być może gdyby kampania Nowej Gminy nie była tak agresywna, negująca wszystko i wszystkich wokół, to wynik wyborczy byłby inny. Najlepiej obrazić się na tych, którzy nie z Wami, wziąć zabawki i pójść do domu?
Brawo, prezentujcie się dalej z takiej strony, Wasi przeciwnicy tylko się cieszą.
A co do forum kobiernickiego, które mnie nie chce, nie będę rozpaczać, wręcz przeciwnie, proszę podziękować ichniejszemu administratorowi, że mnie nie zarejestrował, bo to szopka, a nie forum. Niech nie nazywa się forum Kobiernice, tylko forum Nowa Gmina. Na stronie czanieckiej można przeczytać przeróżne opinie różnorodnych poglądowo ludzi i chyba na tym polega rozmowa  i wyrazanie opinii. To tylko forum Kobiernice przygarnia teraz tylko słusznych poglądowo. Kto nie z nami to przeciw nam? A to adorujcie się dalej w dobrym zdrowiu. Pozdrawiam.

6

Witam! Chcę się podzielić następującą wiadomością: czekam, już od trzech dni aby administrator forum Kobiernice uaktywnił moje konto. Aby być wobec wszystkich w porządku mój login brzmiał identycznie jak na forum czanieckim, oni chyba nie chcą, bym był ich forumowiczem. Wybierają sobie chyba wygodnych, trochę to daje do myślenia z kim tam mamy do czynienia, i wiecie co, nie chce mi się już z nimi gadać.

7

(629 odpowiedzi, napisanych Nowy Czaniec)

Drodzy malkontenci, proszę przyjmijcie do wiadomości, że demokracja ma to do siebie, że większość ma rację. Czy wynik wyborów pokrywa się z Waszymi odczuciami, czy nie - należy go przyjąć, bo tak zadecydowała większość.
Gratuluję wszystkim, którzy okazali się zwycięzcami tych wyborów, widocznie nie jest tak źle, jak widzą to niektórzy forumowicze.
Panie Guru! Całym sercem kibicuję Panu w zmaganiach sądowych z nieszczęsnym P. Kocembą. Jeżeli jest to możliwe, proszę nas informować o postępowaniu sądowym, całym sercem życzę powodzenia w tej potyczce.
A Panu I.K. pa, pa smile

8

DRODZY  WYBORCY!!!!                                                                                                                                           Zaczyna się robić gorąco. Gratuluję P. Kocembie wigoru. Pan Guru już jest w oskarżeniu,   ( zaraz po młodym strażaku, którego P.Kocemba chciał zakuć w kajdany zachowując się przy tym jak ostatni impertynent - i tu to mnie Pan Panie Kocemba na Policję zaskarży, bo to szczera prawda, nie przystoi jako przyszłemu Wójtowi, nie przystoi). Czego się Pan tak miotasz, czyżby w każdej plotce była jakaś nutka prawdy?!!! ( Przeszłość ma Pan bogatą i to nie koniecznie pozytywną, takie są ludzkie odczucia).  Nie sprawdzasz się Pan w małej społeczności jaką jest Pana sąsiedctwo, ( a co z życiem rodzinnym???), a co dopiero w szerszej, jaką jest gmina. Chyba Pan ma olej w głowie i wie Pan o czym mówię ( bo Pana ziomkowie wiedzą). Towarzyszy z Kobiernic też Pan ma wybornych, Pan Dusza wszystko wie, pogratulować, tylko, że tacy co znają się na wszystkim, to nie znają się na niczym, no chyba, że P. Dusza już szykuje się na ciepła posadkę ( co mylę się?). Pan Kodradeus, no cóż, rzucił wspaniałymi pomysłami, a na koniec stwierdził, że nie ma czasu, bo obowiązki zawodowe wzywają, chłopie, skądeś się urwał, z choinki!????.                                                                                                                                                                                   Proszę, nie dajcie się zwariować. Pamiętacie Tymińskiego- nie wydaje się Wam, że jesteście wrabiani jak w jakiś Matrix. Gruszki na wierzbie jest łatwo obiecywać, łatwo jest też prowadzić kampanię negatywną. Klub P. Kocemby rzucił parę razy hasłami anty PIS-owskimi, a sami zachowują się tak samo, w Czańcu sami mędrcy, a niektórzy bogato żyją sobie na garnuszku obecnego Wójta, korzystają z przywilejów i myślą, że państwo im służy bo musi-  tylko, że na koszt samorządu, czyli nas wszystkich- "daj kurze grzędę to wyżej siędę", tak samo jest w innych wsiach ( P. Panie Dusza z Małżonką wie o czym mówię, a P. Tondryk też chyba zadowolony).                                                                                                                                                Ponawiam apel, nie dajcie się złapać na lep słodkich słów i miałkiej propagandy, macie rozumy, myślcie!!!.
Życzę dobrych wyborów! Wierzę w Waszą roztropność!

9

Panie Guru! Nie ukrywam, że ze względu na zdroworozsądkowe podejście do niektórych ludzi jest Pan moim ulubionym forumowiczem!. Ale proszę niech Pan nie generalizuje i nie  klasyfikuje ludzi wg jedynego i słusznego wzorca, bo takowego nie ma!!!! Niech się Pan nie gniewa, ale nie można porównać życia i zasług Pana Kocemby do takowych Pana prezesa57. Ludzie kochani, przecież już jeden z kandydatów na Wójta i jego poplecznicy z Porąbki pokazali jakimi metodami będą rządzić!!! Brawo!!! Im więcej takich zachowań, tym lepszy obraz kandydatów na wójta i radnych. Tak więc wracając do wątku ludzie są różni. Nie można wrzucić do jednego worka jak, Pan nazwał, " spapranych przeszłością" . Niektórych nic nie przebije!

10

Witam! Śledzę państwa wypowiedzi z wielką uwagą. Wierzę w Wasz zdrowy rozsądek i mądrość. Proszę, nie dajcie się nabrać na populistyczne hasła kilku krzykaczy i ludzi o charakterach, których cech nie chcielibyście mieć nawet w 1/100. Najbardziej dziwi mnie to, że na forum Kobiernic jego użytkownicy skarżą się, że znikają im plakaty ich kandydata na Wójta, to chyba coś znaczy! Może ludzie z Kobiernic najlepiej go znają, zapytajcie zwykłych mieszkańców co o nim sądzą, zapytajcie również o P. Duszę i P. Sikorę. Jeszcze raz proszę wszystkich wyborców- kierujcie się zdrowym rozsądkiem, którego Wam przecież nie brakuje. Pozdrawiam!