admin napisał/a:Oczywiście, nie ma przeszkód by mieć neostradę. Można również korzystać z internetu Netii albo Tele2.
Niestety nie orientuję się ile trzeba oczekiwać na telefon z kabla, wiem natomiast, że szybciej można dostać telefon TP z łączem radiowym.
Niestety (a może i stety ?) łącz radiowych opartych na NMT450i (czyli na starym Centertelu) tpsa już nie zakłada - do końca 2009r. ma zakończyc się obowiazkowa "cyfryzacja" tej sieci,wiec po co zakladac cos,co za chwilę bedą musieli wymieniac...cyfryzację mieli rozpocząć wraz z nowym rokiem,wiec liczę,że może do konca roku cos będzie wiadomo...na takim cyfrowym łączu radiowym CDMA450 internet ma śmigać nie 9600 kbit/s,ale do 1 Mb/s
Oby to "do" nie wyglądało tak,jak w przypadku doskonale znanych "radiówek" wifi,dlatego marzę o kablu,marzę...
Zenon napisał/a:Mogę ci jedynie doradzić - czym prędzej złóż wniosek i czekaj. Zaznacz jednak, że chcesz mieć w pełni funkcjonalne łącze, nie jakieś badziewie umożliwiające tylko realizację połączeń głosowych.
Życzę powodzenia.
Dzięki... Wniosek już dawno złożony (o przeniesienie wszystkich usług z poprzedniej lokalizacji - w tym Neostrady,której byłem wiernym abonentem od samego poczatku tej usługi,a wcześniej SDI)- zaraz po kupnie domu w Czańcu,w sierpniu ub.r.
Umowa z odroczonym terminem realizacji - do 10 miesiecy - ale ludzie gdzie indziej (np.w ponadpoltoramilionowej wsi o nazwie Warszawa ) mimo to czekają lata,albo brak jest możliwosci technicznych,dlatego pytałem,jak to wyglada u nas na wiosce
Czekam,zobaczymy...całe szczęscie,ze przynajmniej Plus ma przyzwoity zasieg i istnieje iPlus
Pozdro.