Odp: Wybory 2014
Wracając dzisiaj z pracy zauważyłem zerwane plakaty na płocie Pana Duszy. Nawieszał ich sporo a wszystkie diabli wzięli. We wpisie 212 Pan Dusza napisał "PS. Na moim prywatnym płocie wiszą plakaty i są zamontowane 2 kamery WiFi na podczerwień z detektorem ruchu. To tak jakby komuś wpadło do głowy, żeby je zerwać lub powiesić inne bez mojej zgody"
Obawiam się, że następnym razem musi Pan Dusza zamontować jeszcze kamery na ultrafiolet a najlepiej zaminować płot. W innych miejscach plakaty wiszą nie naruszone. Jak widać prowokacja nie popłaca.
Pan wyborca5 czy Pan Kocemba jak sugeruje Kamila napisał "Mam i Kurier i gminne pisemko. Kurier metoryka i konkrety. Gminne pisemko to frustracja i nienawiść."
Co prawda nie znam słowa "metoryka", ale na naukę nigdy nie jest za późno. Wstąpiłem więc do sklepu by porównać gminne pisemko do poważnego periodyku jakim jest Kurier. Faktycznie zionie z gminnej gazetki nienawiścią, szczególnie do strony 4 do 8. Od strony 12 do 34 jest sama frustracja.
Przeglądnąłem wszystko i dalej nie wiem o co chodzi z tą "metoryką", nawet wujek Google nie wie:(
Może chodzi o to, co jest napisane od strony 40 do 42?
Śmieszy mnie już stwierdzenie "To co wszyscy wiedzą, BUłka nie zażądał ani jednego sprostowania, nie pozwał nikogo do sądu o napisanie nieprawdy". Przecież pisałem o tym we wpisie 236.
Obserwatorze, faktycznie wypowiedź na stronie 2 opisuje wszystko. Świetny tekst. Nie dziwię się Włościaninowi, że walczył z nimi przez cztery lata. Szkoda, że został zbanowany.