Temat: Opady śniegu!!!
Mam pytanie jak radzicie sobie z dzisiejszymi opadami śniegu??? ponoć jeszcze cała noc ma padac:(
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl
Zamknięte Forum dyskusyjne regionalnego portalu informacyjnego Czaniec.pl - Czaniec Gmina Porąbka
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl » Tematy wolne » Opady śniegu!!!
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Mam pytanie jak radzicie sobie z dzisiejszymi opadami śniegu??? ponoć jeszcze cała noc ma padac:(
Jak narazie jest super Na Zagłębocze droga jest przejezdna a co będzie jutro to zobaczymy
że co jest???????????? super?????????? no to kolega chyba jeździ jakimś pługiem śnieżnym albo ma łańcuchy...
Droga w Czańcu jest TRAGICZNA. Dużo zalegającego śniegu na drodze.... jednym słowem jak zwykle zima zaskoczyła drogowców....
Jeżeli da się wyjechać z domu i dojechać jako tako do głownej drogi tzn że nie jest źle. W górach to ludzie o jeździe samochodem mogą zapomnieć tak więc u nas jest super. Drogowcy musieli by mieć chyba z 5 razy tyle więcej sprzętu i ludzi żeby sie uporać z taką ilością śniegu. Także nie ma co narzekać
ilośc sniegu i tak chyba nie jest jakaś wielka dziś z tego co pamietam bywało gorzej...... ale UWAGA w nocy ma zacząc wiac wiatr!!!! no powtorka z zaspami sie chyba szykuje:(
ehh a kto pamięta te czasy, gdy przy cmentarzu - wypizdówku - fadroma robiła kilkumetrowy "śnieżny tunel"?
Powtórka z historii chyba się zaczyna Ale narazie droga na Zagłębocze jest przejezdna. Napiszcie jak wygląda sytuacja w innych rejonach Czańca.
no ja dzis sobie byłem na małym rekonesansie w naszej miejscowości i innych teżi niestety boje się, że jeśli w nocy nadal bedzie tak powiewało to mozna miec problem wrócic po sylwestrze do domu!!!
Na chwile obecną śnieg pomału wpycha sie na pas jezdni przy cmentarzu, straznicy i w wielu innych miejscach ale naszczescie samochody to wszystko rozjezdzają, bo panowie tzw."drogowcy" chyba już swiętują:)
że co jest???????????? super?????????? no to kolega chyba jeździ jakimś pługiem śnieżnym albo ma łańcuchy...
Droga w Czańcu jest TRAGICZNA. Dużo zalegającego śniegu na drodze.... jednym słowem jak zwykle zima zaskoczyła drogowców....
fazi zapraszamy do Roczyn tu jest daroga na pokaz
no ja dzis sobie byłem na małym rekonesansie w naszej miejscowości i innych teżi niestety boje się, że jeśli w nocy nadal bedzie tak powiewało to mozna miec problem wrócic po sylwestrze do domu!!!
Na chwile obecną śnieg pomału wpycha sie na pas jezdni przy cmentarzu, straznicy i w wielu innych miejscach ale naszczescie samochody to wszystko rozjezdzają, bo panowie tzw."drogowcy" chyba już swiętują:)
Dopiero jutro będzie fajnie po Sylwku
jak już dzisiaj święto to jutro raki na buty i do kościółka
DR ty to chciaż masz fajnie bo masz sklep ********* na miejscu to Ci zima nic nie zrobi
fazi zapraszamy do Roczyn tu jest daroga na pokaz
a niby dlaczego mamy się porównywać do Roczyn??? Chodzi tylko o to, aby NASZA droga była przejezdna!
Adnotacja do bombowiec: istnieje opcja EDYTUJ i w niej można zamieścić jedną wypowiedź, a nie trzy w formie: jedna po drugiej.
Regulamin zabrania ujawniania danych personalnych jakichkolwiek osób, konsekwencją złamania regulaminu jest usunięcie użytkownika (w tym przypadku użytkownika mało wiarygodnego, co wyszło w postach powyżej)
-----------------------------------
Nota ode mnie:
Rozmawiamy w tej chwili o Czańcu, a nie o Roczynach, gdzie odśnieżaniem zajmuje się inna firma.
Drogi są już przejezdne, pomimo zapowiedzi nie było tak źle.
źle nawet nie było, ale w Roczynach faktycznie nawalono i z odśnieżaniem 31 grudnia, ponieważ z tego co wiem pewna zaspa uwięziła tam autobus i utrudniłą czy tez uniemozliwila komunikacje
dr chyba żeśmy pochwalili dzień przed zachodem słońca sypie śnieg na nowo tylko że bardzo mokry i ciężki.
jak mokry i ciężki,to fajnie.będziemy bałwany lepić
może ktoś mi ulepi ??? a ja sobie kupiłam sanki i lepiej aby było dużo śniegu.pójde sobie z dzieciakami na góreczkę,ale bedzie frajda.
faktycznie sypało calą noc, jednak rano wszystki drogi poodśnieżane!!! tak ma byc!!
panom odśnieżającym drogi należy się 5 - drogi ładnie poodśnieżane!
Gdyby mieli jeszcze mały płużek, taki ogrodowy to natrzepali by niezłą kasę za odśnieżanie ogródków...
Takie "śnieżne pogotowie"..
oj tak tak ale to być może jest pomysł na jakiś biznesik zimowy?:)
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl » Tematy wolne » Opady śniegu!!!
Forum oparte o: PunBB