Temat: "PARANOJA i Żal z przegranej "
Szanowni forumowicze witam i zachecam do pdjęcia tego wątku, a dotyczy on przedeszystkim kwestii ponownego ruszenia oddzielenia sołeztwa Czaniec od gminy Porąbka. która po przegranych w ostatnich wyborach samorządowych wraca na forum wiejskie lansowane przez pewne osoby będące w gronie osób decydujących o sprawach naszej wsi. Z ostatnich informacji jakie dotarły do mnie jako jednego z przegranych w ostatnich wynorach włos mi się jeży na głowie (ostatnie jakie jeszcze mam )jakie dochodzą do mnie informacje. że inni przegrani nawet z nie naszej miejscowości we wpółdzdziałaniu z naszymi przegranymi próbują w rószyć temamat rozłączenia z przed kilku lat. który zakończył się fiaskiem.Dla tych, którzy nie są w tajemniczeni w poprzednie przedsięwzięcia dotyczącego odłączenia sie Czańca od gminy Porżbka pragnę a przdewszystkim zmuszony jestem poinformować wszystkich, że decyzją Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i ądministracjii (MSWiA ) z tego okresu biorąc pod uwagę. że byliśmy jako Polska w Uni Europejsjek decyzja brzmiała" Unia Lączt nie dzieli". a jeżeli do tego miałoby dojść to jedynie" możemy się przyłączć do sąsiedniej gminy a nie odłączać się od obecnej ".Biorąc pod uwagę wcześniej zacytowane zdanie jako miejscowość Czaniec moglibyśmy się ewenrtualnie przyłączyć do gminy Kęty lub Andzrychowa . lednakże z uwagi że każda z tych gmin położona jest w innym województwie jest to nie możliwym. gdyż nikt z tego powodu nie będzie zmieniał granic nie tylko gmin a przedewszystki województw. Przykładem nie przemyślonej decizji z przed kilku lat jest fakt wstrzymania inwestycji kanalizacji na terenie naszej wsi czy też chodników. Dopiero dwa ostatnie lata po otrzymaniu w cześniej wspomnianej decyzji z MSWiA przyczyniły się do tego. że na dzień dzisiejszy mamy przebudowe centrum i zaczyna się rozmowa z gminą dotycząca kontynuacji kanalizacji. Liczmy się jednakże z tym. że jeżeli Ci przegrani w sojuszu z poprzednimi entuzjastami odłączeczenia skończy się takimi samymi wnioskami z MSWiA a co się z tym wiąże w skali gminy znów zostaniemy odsunięci dotyczącymi inwestycji ze wspólnych działań gminy. Z tego też powodu apeluję do tych. którzy ponownie próbują mącić "ZASTANÓWCIE SIĘ' i zacznijcie chociasz trochę myślcie tym bardziej. że uważacie się za ludzi myślących i światłych w tym naszm społeczeństwie. Z szacunkiem dla wszyskich ludzi myślących . Bogumił Czernik.