Temat: GOK-funkcjonowanie
Pozwoliłem sobie utworzyć nowy wątek,który miałby być kontynuacją a także uzupełnieniem poprzedniego wątku "Orkiestra Dęta przy OSP Czaniec -opinie"
Po analizie faktów pojawia się kolejny temat na ,który warto rozprawiać a chodzi tu o sposób działania Pani dyrektor GOK.
Podstawowe pytanie na,które warto sobie odpowiedzieć brzmi:
-czy Pani dyrektor z wykształcenia pielęgniarka a powołana na urząd przez wójta Gminy Porąbka była moralnie upoważniona i podjęła właściwą decyzję pozbawiając młodzież jak sądzę bardziej fachowego niż w przypadku Pana Chmielniaka przewodnictwa w procesie nauczania gry na instrumentach dętych oraz tworzenia właściwego brzmienia Zespołu?
-czy Pani dyrektor ma świadomość,że podejmując taką a nie inną decyzję wyrządza młodzieży szkodę nie do naprawienia?
-czy rodzice poszkodowanych dzieci i młodzieży mają świadomość istniejącej sytuacji?
To tylko kilka pytań dotyczących pojedynczego przypadku.
Zachęcam Państwa do wypowiedzi jeśli macie wiedzę na temat ewentualnych innych przypadków mających miejsce na terenie Gminy a które pośrednio lub bezpośrednio są związane z niewłaściwym wypełnianiem obowiązków przez dyrekcję lub pracowników GOK lub innych nieprawidłowości związanych z tymi urzędnikami.
Zasad przyjmowania do pracy:
-czy stosunek pracy nawiązywany jest tylko poprzez powołanie czy wg ogłoszonego konkursu na dane stanowisko?
-czy wszystkie osoby powołane spełniają wymogi formalne do wykonywania obowiązków w obszarze kultury?
Temat zasad współpracy z GOK określonych podmiotów gospodarczych też wart jest omówienia .
Ja osobiście mam szerszą wiedzę na ten temat , ale pozwolę Państwu najpierw wypowiedzieć się w przedmiotowej sprawie.