Zarząd OSP uruchamia nową stronę, organizuje własne forum i rezygnuje z Forum czaniec.pl.
Przyznam, że trochę jestem skołowany taką sytuacją.
Po co to wszystko. Czy Pan Bogumił Czernik mógłby to wyjaśnić? Byłbym wdzięczny.
Pytam, bo wydaje mi się, że te zmiany mimo wszystko co nieco kosztują, a równocześnie widzę, że zbieracie kasę na defibrylator.
Może się mylę i teraz OSP wydaje mniej kasy.
Co do waszego nowego forum, to uważam, że szkoda energii. Czemu ma służyć taki rozdrabnianie informacji, podczas gdy forum czaniec.pl spełnia wszystkie stawiane forum funkcje.
Czy zarząd OSP zwrócił na to uwagę?
Oceniam to z punktu widzenia użytkownika, dla którego liczy się przede wszystkim funkcjonalność i ergonomia - kapitalne znaczenie ma fakt, że wiele informacji może uzyskać z jednego miejsca.
Poza tym skoro istnieje lokalny serwis prowadzony przez ludzi z Czańca, to dlaczego instytucja, jak by na to nie patrzyć publiczna jaką jest OSP przenosi swój serwis - nie wiadomo dokąd?
Czy tak powinien wyglądać patriotyzm lokalny?
PS
Zaznaczam, że nie jestem w żaden sposób związany z czaniec.pl.
Aby racjonalnie dokonywać własnych wyborów potrzebuję informacji. Kluczem do społeczeństwa obywatelskiego jest dostęp do informacji publicznej oraz edukacja.
Jeśli patrzy dostateczna ilość oczu, wszystkie błędy są widoczne.