Temat: Oświadczenie-prośba o wsparcie w działaniu
Drodzy Forumowicze.
Wczoraj z wiarygodnych źródeł dowiedziałem się,że GOK rozpowszechnia informację na mój temat,iż miałbym zadenuncjować go przed określonym organem,jakoby GOK dokonywał sprzedaży art.tytoniowych i alkoholowych bez wymaganych zezwoleń na ostatnio odbytym festynie w Porąbce.
Czyn ten miałby być moją zemstą za to,że nie zostałem kapelmistrzem orkiestry dętej działającej przy OSP Czaniec.
Otóż przyznaję,że kilka lat wstecz ,aplikowałem o to zajęcie mając na uwadze dobro rozwoju talentów muzycznych młodzieży czanieckiej.
Aplikowałem na wyraźną prośbę jednego z członków ówczesnego zarządu OSP.
Wówczas Pani dyrektor stwierdziła,że nie mam wystarczających kwalifikacji aby objąć to stanowisko.
Gwoli wyjaśnienia-mam wystarczające wykształcenie w tym kierunku oraz niezbędne doświadczenie.
Dodatkowo informuję,że wykształcenie muzyczne jest tylko wycinkiem pobranej przeze mnie wiedzy i traktuję ten obszar hobbistycznie.Abstrahuję tutaj od faktu,że mógłbym z powodzeniem pracować z orkiestrą nie tylko o profilu amatorskim a również profesjonalnym.
Nie to jednak jest tutaj istotą sprawy-zainteresowani mogą znaleźć więcej informacji w innym wątku na niniejszym forum poświęconym orkiestrze OSP Czaniec.
Pomimo mojego przekonania,że Pani dyrektor nie ma wystarczającej wiedzy,doświadczenia ani wykształcenia i przez to jest mierną dyrektorką GOK ,można by dowieść,że działa na szkodę Gminy sprzeniewierzając się wytycznym statutu GOK.
Nigdy jednak nie zaprzątałem sobie głowy sprawami interpersonalnymi pomiędzy mną a ww personą.
Aktualnie w obecnym układzie jest to walka z wiatrakami.
Kultura jak i inne kwestie,mam tu na myśli również rozwój gospodarczy-mam wielką nadzieję zacznie dopiero kwitnąć w Gminie po zmianie aktualnego układu sił rządzących.
Parafrazując,niniejszym oświadczam,że nie dokonałem powyżej opisanego czynu gdyż nie miałem wystarczającej wiedzy by zgodnie z treścią przepisu art. 304 § 1 Kodeksu postępowania karnego, zawiadomić o tym prokuraturę lub policję.Gdyby jednak miał taką wiedzę na pewno spełniłbym mój społeczny obowiązek.
Aktualnie jednak w obliczu szerzenia się w Gminie nieprawdziwych informacji na mój temat ,poważnie rozważam zawiadomienie właściwych organów o możliwości popełnienia przestępstwa.
Proszę o komentarze i wszelkie informacje,które pomogłyby w wyjaśnieniu sprawy.
Tadeusz Chwała.