Temat: Przystanki na "krzyżówce"
Ciekaw jestem gdzie podziały się MIEDZIANE blachy z tych przystanków??? Z tego co mi się wydaje to ktoś jeszcze zarobił na tych obiektach.
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl
Zamknięte Forum dyskusyjne regionalnego portalu informacyjnego Czaniec.pl - Czaniec Gmina Porąbka
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl » Pytania do Urzędu Gminy » Przystanki na "krzyżówce"
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Ciekaw jestem gdzie podziały się MIEDZIANE blachy z tych przystanków??? Z tego co mi się wydaje to ktoś jeszcze zarobił na tych obiektach.
Te blachy nie były miedziane tylko aluminiowe.
Zarobić napewno nie zarobił ale napewno obniżył sobie koszty, a przystanki wyglądają dużo lepiej.
dużo lepiej??? ja ograniczyłbym sie do "troche lepiej"!!!!!
DUŻO czy TROCHE ale zawsze jest LEPIEJ, a czekając na naszą gmine to do dziś by się nic nie działo.
Przystanek jest tylko odnowiony, ale mógł zachować swój pierwotny wygląd: te reklamy na dachu w ogóle do nie przemawiają
"nazwa przystanku" (chodzi mi o te literki) lepsza była oryginalna niż ta teraz.
Odnoszę wrażenie, że odnowienie przystanku miało charakter czysto komercyjno-marketingowy, tylko po to, żeby się ładnie zareklamować(?)
![]()
.. zgadza się! Zarobił! Ale nie do końca na blachach.. gdyby nie chciał zarobić to by nie odnawiał. ![]()
hmm z tymi przystankami było tak, że oczywiscie UG nie znalazł pieniedzy na remont i w wyniku rozmow pewna firma (wiemy o jaką chodzi) dokonała remontu w zamian za umieszczenia na przystankach swoich reklam!!!
Z tego co widze to tenremont nie był zbyt kosztowny:
a) blacha na dach,
b) troche farby,
c) troche wkladu pracy,
Uważam, że w zamian za taką reklame te przystanki powinny ładniej wyglądać!!! aha ciekawe na ile czasu te reklamy ś atam umieszczone!!!
To były blachy miedziane:D od kiedy aluminium pokrywa się patyną???
Widzialem i miałem w rękach te blachy po demontażu i wiem na 100% że są
aluminiowe
hmmm..... a czy to ważne czy aluminium czy miedź?
Teraz to pewnie i tak nie ma znaczenia bo tej blachy już nie ma, a różnica między aluminium a miedzią jest taka że cena złomu miedzi jest 2 razy wieksza niż złomu aluminium no i wagowo miedź jest dużo cięższa od aluminium. Patyną to są pokryte blachy na wieży w kościele, a tamte były tylko pomalowane na zielono ![]()
Nie wiem czy ktoś zauważył, ale tylko na części kościoła jest blacha miedziana. a na reszcie jest zwykła stal. Odbiegam od tematu.... ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl » Pytania do Urzędu Gminy » Przystanki na "krzyżówce"
Forum oparte o: PunBB