Nie wiadomo skąd ale wylazł Gamza i Gamza ten co to na biznesie zna się jak mało kto we wsi za zadanie ma po raz kolejny obrzucić obornikiem Stowarzyszenie Nasza Gmina, a szczególnie upodobał sobie moją osobę co postrzegam jako honor i zaszczyt.
Mam tylko nadzieję, że uwielbienie mojej osoby nie przerodzi się w fobię lub jakieś inne dolegliwości
O Gamzy zdolnościach biznesowych mówić wiele nie będę bo była już o tym mowa wielokrotnie.
Otóż Gamzo "drogi" mój model biznesowy od Gamzowego różni się tym, że to co Gamza uważa za śmieci i co śmierdzi nie jest tożsame z surowcami wtórnymi jak papier, plastik, szkło etc.
Założenie projektu było oparte na rozwoju systemu który w naszej gminie istniał od wielu lat, a w którym to mieszkańcy dokonywali sortowania.
Celem gminnej spółki byłoby zwiezienie konkretnych frakcji do nazwijmy do hali w celu zebrania wystarczającej ilości aby zawezwać firmę która to odbierze w ilościach tirowych.
Cennik który Gamza zacytował jest aktualnym cennikiem firmy z okolicy deklarującej odbiór u klienta.
A teraz co do hali - tu różnimy się chyba diametralnie bo pod pojęciem hali na surowce wtórne nie miałem na myśli budynku z okienkami i klimatyzacją a zadaszonej wiaty ze ściankami np z blachy. Po co coś więcej na skład np stłuczki lub petów ?????
EURO-MET hale namiotowe,hala namiotowa 15x25x5 = 375 m2 za 77 490 zł brutto
Jeżeli to dla "biznesmana" Gamzy za mało to cóż ja myślałem o miejscu krótkotrwałego magazynowania a nie o hali Macro
Jeszcze w sprawie śmierdzenia to tenże smrodek z ZGO jest właśnie efektem braku sortowania i jak to znawca tematu Gamza określał że maszyny i postęp są lepsze itp itd.
Lesze już było a teraz jest gorzej i drożej i powstają na bazie tego gamzowego lepszego jak grzyby po deszczu firmy które właśnie skupują surowce z rynku pakują na tiry i trzepią kokosy bo mają podejście do biznesu i koniunktury.
Ja domyślam się, że Panu biznesy w życiu nie wyszły i jest Panu ciężko ogarnąć rzeczy proste ale tak już jest w biznesie, że świat nie lubi próżni a miliony zarabia się na najprostszych rzeczach
Nie ja to wymyśliłem ale samo życie i historia ludzkości.
Reasumując niech Pan ogarnie swoim rozumkiem szerszy aspekt sprawy, a jak będzie coś trudnego chętnie wytłumaczę
Pozdrawiam
Piotr Dusza
PS.
Wybory uzupełniające do RG się skończyły, a nasza kandydatka SNG je wygrała i nie ma potrzeby obrzucać nas nawozem organicznym.
Wiec albo Pan zaspał albo to już akcja przed następnymi
Alteri vivas oportet, si tibi vis vivere
Miejcie odwagę!... Nie tę jednodniową, Co w rozpaczliwym przedsięwzięciu pryska,
Lecz tę, co wiecznie z podniesioną głową Nie da się zepchnąć z swego stanowiska.