1

(10 odpowiedzi, napisanych Tematy wolne)

Dobry zwyczaj nie pożyczaj. Jest teraz tyle ofert kart kredytowych, że można jeszcze na nich zarobić.  Karta kredytowa jest na tyle elastyczną ofertą ze można z niej korzystać za darmo płacąc za zakupu po 51 dniach. Jak się mnie wyrobisz masz automatyczny kredyt w wysokości 10 % w skali roku.
--------------------
Usługi e-marketing Łódź - New Project

2

(1 odpowiedzi, napisanych Tematy wolne)

W Poznaniu zapanowała moda na neony z czasów PRL-u. Na podstawie dawnych fotografii odtwarzane są na różnych obiektach. Po tym jak do muzeum w Warszawie trafił neon Społem poznaniacy zatęsknili za kolorowymi neonami. Na początku pojawiły się na kinach Wilda i Muza. Spodobały się na tyle że przywrócono kolorowy neon przy wejściu na plażę  nad jeziorem Strzeszyńskim. 4 czerwca w 30. rocznicę pierwszych wolnych wyborów uruchomiono na poznańskim Placu Wolności neon z napisem WOLNOŚĆ. Informacje o powrocie mody na kolorowe neony zauważono nawet w BBC, przypominając, że w czasach komuny były one powszechnie używane do rozjaśniania życia za żelazną kurtyną. Fabryka Reklamy w Łodzi jest jednym z najbardziej doświadczonych wykonawców neonów. Zauważono u nich zwiększoną ilość zamawianych tego typu reklam. Klienci przychodzą z fotografiami z czasów PRL-u by odświeżyć pamięć dawnych lat.

Na LTE mam 43/51 na trzech laptopach. Do tego zmienne IP i mogę z netem jechać, gdzie tylko się chce.  Do tego będąc za granicą wystarczy jedynie kupić miejscową kartę i włożyć do modemu, czy smartfona. Tak robię jak jadę na narty na Słowację, Czy nad morze do Czarnogóry. Z orange zrezygnowałem tak samo jak z telefonu w TEPS-ie. Za dużo było reklamacji bez żadnego odzewu. Miałem wrażenie że w ogólne nie szanują klientów biznesowych. Dlatego od 6 lat mam LTE i żadnych awarii. Do tego płacę za internet 50 zł i mam podpięte na stałe trzy laptopy połączone w sieci.
-----------------------------------------------
Usługi internetowe, agencja content marketing - New Project Łódź

4

(5 odpowiedzi, napisanych Tematy wolne)

Decydując się na psa pamiętajmy, trzeba będzie go leczyć i z pewnością odejdzie on na naszych oczach. W młodości nigdy nie miałem psa. Dopiero po ślubie gdy zamieszkaliśmy we własnym domku z ogrodem na kupno psa namówiła mnie żona. Był z nami 12 lat i na stałe zżyliśmy się z nim, a on z nami. Pies w domu zmienia całkowicie nasze życie. Wakacje z psem wymagają dostosowania warunków i akceptacji czworonoga przez otoczenie. Dla nas była to rezygnacja z podróży samolotem i wybranie miejsc z własnym dojazdem samochodem, głównie na kempingach. Miało swój urok i jest wiele fajnych wspomnień. Pies zawsze i wszędzie nam towarzyszył. Niestety od kilku lat coraz bardziej chorował. Były kroplówki, operacja w końcu decyzja czy robić eutanazję. Ponieważ nie cierpiał, bo choroba postępowała latami postanowiliśmy by odszedł w domu przy własnej misce i swoim koszu.
Pamiętajcie o tym decydując się na czworonożnego przyjaciela, polecam również artykuł na ten temat. - http://www.insideyourlife.pl/2017/10/sm … nasze.html .

5

(1 odpowiedzi, napisanych Tematy wolne)

Zgodnie z założeniami zapomoga z 500 plus nie jest obciążona podatkiem PiT, jest niezależna od alimentów i oczywiście3 nie podlega egzekucji komorniczym.  Najlepszym rozwiązaniem jest posiadanie konta osobistego na który będą przelewane pieniążki z 500 plus. Banki zabiegają byśmy to u nich założyli to konto. Przykładowo Deutsche Bank wprowadził specjalną lokatę dla dzieci. Lokatę może założyć rodzic na każde dziecko poniżej poniżej 18 roku życia. W zamian bank dopłaca do każdej lokaty nie tylko atrakcyjne oprocentowanie ale również do 500 zł premii za każdy rok lokaty i to bez względu na wysokość miesięcznych dopłat w danym roku.