Odp: Wpływ polityki na życie w gminie.
Dziękuję Jaśku za dobre słowo. To pewnie świąteczny klimat.
Wyborcy prokuratora stanu wojennego nagradzanego medalami za wierną służbę w aparacie represji a dzisiaj równie wiernie służącego, wołają do Władysława Frasyniuka i osób idących z nim ramię w ramię "raz sierpem raz młotem w czerwoną hołotę". Wicemarszałek sejmu chyłkiem zza drzewa przez megafon krzyczy "cała Polska z was się śmieje komuniści i złodzieje". Pewien gość nikczemnego wzrostu coś bąka o drugim sorcie a ty Jaśku, łaskawco kochany jedynie gówniarzem mnie zowiesz co z racji mojego wieku jedynie za komplement uznać mogę:)
Zawsze interesowałem się historią. Nie moją winą jest zbieżność dat ani poczynania władz, ale historia zatoczyła koło. Myślisz, że nie na miejscu takie porównanie? Stare polskie przysłowie mówi "od rzemyczka do koniczka". Przysłowia to mądrość narodu. Obawiam się, że i to może się wkrótce ziścić.
Nawołujesz drogi Jaśku admina do cenzury. Wy ludzie pierwszego sortu tak macie. Efekty zamiaru cenzurowania mamy od kilu dni w sejmie i na ulicach. To taki świąteczny prezent władzy dla suwerena. Czym suweren głupszy i mniej poinformowany tym lepiej.