Odp: Kandydat Na Wójta
Po niektórych wypowiedziach muszę dokonać sprostowania.
Otóż ja nie jestem przede wszystkim muzykiem ale RÓWNIEŻ jestem muzykiem.
kilkunastoletnia praktyka w zarządzaniu zasobami ludzkimi oraz realizowanie celów biznesowych w firmach w których pracowałem oraz pracuje,myślę w dostateczny sposób predestynuję mnie do ubiegania się o urząd wójta.
Jak już wspomniałem wcześniej,studia magisterskie na Uniwersytecie Śląskim przygotowały mnie do wykonywania zawodu nauczyciela.Jednakże ukończone studia podyplomowe na Akademii Ekonomicznej w Katowicach,kierunek zarządzanie i marketing ,dały mi możliwość zgłębienia oraz utwalenia kanonów postępowania w obszarze zarządzania.
wiadomo,że zarządznie w Gminie /nie mylić z rządzeniem/jest wypadkową działań GRUPY ludzi.Tak więc istotnym elementem w procesie zarządzania jest współlpraca z ekipą kompetentnych wspólpracowników,którzy realizują wyznaczone cele w określonych obszarach.
Jeśli jeden z Panów nie doczytał do odsyłam do zapoznania się z ordynacją wyborczą na wójta etc.....
Tam zawarta jest informacja o tym,że osoba ubiegająca się na urząd wójta nie musi posiadać nawet wyższego wykształcenia.
Ja pomimo tego,że posiadam średnie wykształcenie to na dodatek uzyskałem również dyplom magistra oraz zadałem sobie trud rozszerzenia swoich kwalifikacji.Jak wspomniałem ,chciałbym dodatkowo rozszerzyć swoje horyzonty na kierunku Samorząd terytorialny na UŚ,wydz.prwa i administracji.Zachęcam wszystkich do rozwoju swoich kwalifikacji.
W otaczającym nas świecie,można zauważyć osoby sprawujące władzę,mniej lub bardziej znane,które wcześniej zajmowały się muzyką lub realizowały się zawodowo w innych grupach zawodów,np.aktorzy.
Tak więc proszę nie "bić piany"/dotyczy malkontentów/ i oddać swój głos na kandydata,który wg Państwa opinii byłby najlepszy.
Ponadto,samo kandydowanie nie jeste jeszcze stanem faktycznego zarządzania.Ja przyjąłem propozycję Platformy obywatelskiej aby podjąć próbę współzawodnictwa w wyborach i przyjąłem ją.Uważam,że postąpiłem słusznie tym bardziej,że od dluższego czasu nie było kontrkandydata dla osoby obecnie sprawującej ten urząd.Uważam,że wykazalem się odwagą cywilną na,którą niestety nie każdego stać.Abstrahuję od wyników wyborów.Niech wygra najlepszy.Dzięki Bogu mamy obecnie w kraju demokrację i Państwo z form jak i inni mający prawa wyborcze niech kandydują bądź niech dokonują wyborów.
Drodzy Państwo,pragnę jeszcze wskazać na istotny element w Waszym zaangażowaniu na forum,otóż Państwo jesteście osobami anonimowymi i i dlatego być może niektórzy z Was wykorzystują ten stan rzeczy by skutecznie dyskryminować i oceniać ludzi.Ja natomiast przedstawiłem swoje dane osobowe.Dlatego podjąłem decyzję aby wycofać lub znacząco ograniczyć w obszarze niezbędnego minimum swój udział na forum.Łatwo jest kogoś krytykować będąc schowany za zasłoną....
Jeśli uważacie Państwo,że potrzebny jest kontrkandytat,to prowadźcie dyskusję merytoryczną a nie wsadzajcie kija w mrowisko.Może ktoś z Państwa wykaże się odwagą cywilną i ujawni swoje dane osobowe na forum?
Jeśli nie jesteście jeszcze gotowi na takie posunięcie to zalecam daleko idącą ostrożnoć w wypowiedziach,żeby po prostu kogoś nie skrzywdzić.
Jakikolwiek będzie wynik wyborów,to mam nadzieję że moje zaangażowanie spowoduje pozytywne zmiany w przyszlości w jakości zarządzania w Gminie,a być może będę przydatną osobą do pomocy w realizowaniu jej celów.
Glosy krytyki będą zarówno wobec kandydatów jak i sprawujących władzę.
Przypominam o Panstwa prawach wyborczych,czynnym i biernym.
Kończąc swoją wypowiedź,dziękuję za słowa wsparcia oraz krytykę bo bez niej nie byłoby dialogu.
To byłby koniec prezentacji mojej osoby na forum.