bibi napisał/a:Ale przednia jazda. Oś urzędniczka- włościanin dostaje wścieku macicy. Pan Kocemba musiał nadepnąć komuś, i to nie na odcisk, ale całą stopę. Sytuacja stała się na tyle poważna, że urzędniczka kamila zaczęła pracować na trzecią zmianę. Proszę zauważyć, jej wpis to 2:18 w nocy. Linie telefoniczne płoną, Gamza się pieni, już mi go zaczyna być żal. Ten biedak tak bardzo jest żądny sukcesu a tu nic. Oto żywot człowieka sfrustrowanego niepowodzeniami życiowymi. On zapewne sądzi inaczej, nic to.
Droga kamilo! Na twoje bzdurne pytania nikt nie odpowie, bo i po co. Tak jak napisał wieszczu, najpierw programy na stół.
Ja odpisałem bo laluncia pyta to trzeba odpowiedzieć 
Mam podobne wrażenia, że ekipa etatowych PRowców ma spięte pośladki do granic możliwości.
Trzymają się brzytwy i jadą po krawędzi 
Czego się czepiać? Afera drzewna nie wyszła już myśleli, że złapali gościa za jaja, a tu zonk - wszystko zgodne z prawem 
Taka misterna i koronkowa akcja, Agent Tomek mógłby brać lekcje, miał być sukces, wyroki, spektakularny proces nagłośniony medialnie i dupa zbita i wszystko poszło w pi******u.
To pojawił się nowy projekt:
"Społecznik", znany "latarnik", budowniczy chodników i pierwszy sikawkowy Adaś dajcie mi kasę na samochód Sopiak kontra wichrzyciel, niszczyciel, komuch i pewnie dręczyciel małych kotków Kocemba
Nie ma chleba bo kasa pusta to damy ludziom igrzyska.
Pokażemy, że Adaś dajcie mi kasę na samochód Sopiak zastał wieś drewnianą, a zrobił murowaną.
Ale BIPu na stronie OSP zrobić nie chce, z kasiorki co ją pozyskuje od sponsorów i gminy rozliczyć się publicznie nie chce (chociaż musi zgodnie z prawem o BIP). Podobnie inne OSP i LKSy
Taki budowniczy, Adaś Odnowiciel, a tu mu taki Kocemba szkodzi.
Bo się nie udzielał od 4 roku życia ino pewnie gęsi pasał bo na gęsiej krzywdzie mieszkał.
Potem poszedł w kamasze, potem pojechał w trzy diabły w dyplomacje, a teraz wrócił na emeryturę i zaczyna się szarogęsić.
A co ma robić ? Przecież na gęsiach się zna, jak z gęsiej krzywdy pochodzi 
Dobra koniec żartów !!!
Teraz będzie poważnie: Poważnie to sadzę, że niezłe jaja we wsi mamy bo się beton gminny zaczyna poważnie bać o to, że mu się fundamenty kruszą i może za dwa lata nie będzie tak gładko 8 radnych ze swojej paczki wcisnąć i kto będzie dożywotniemu Kasztelanowi łapki podnosił?
Cała gmina liczyła, że Pietrek z za wody będzie startował, a on zadeklarował publicznie kilka dni temu, że ma to w 4 literach i PRowcem może być ale starować nie będzie, bo z Kocembą w jednej radzie siedzieć nie zamierza. No to kogo Żymełka wystawi za dwa lata do list?
Gdzie znajdzie tylu żeby listy zapchać?
Ludzie mistyk Morlinek wam wieszczy: za dwa lata będą łapanki we wsiach.
Trzymajta się ludziska kupy, kupy nikt nie ruszy.