...Mamy trzech kandydatów na wójta. Chwała znowu się wychyla nie wiadomo po co. Gość nie rozumie, że odbiera głosy Pani Marcie. Ludzie odpuśćcie człowieka któremu zależy tylko na kasie a nie na gminie. Prawdziwa walka trwa między Panią Martą i Bułką. I jak teraz nie zmienimy czegoś to już nie będzie okazji.
Powyższy tekst napisał gminniak.
Jestem pewien kto jest autorem.
Szkodza,że działacie na szkodę Gminy.
Na wstępię sprostuję informację zawartą na tym forum .
Otóż ja kandyduję na Wójta Gminy Porąbka oraz do Rady Gminy Porąbka z komitetu,którego jestem współżałożycielem, pełnomocnikiem wyborczym i pełnomocnikiem finansowym a jego nazwa brzmi Komitet Wyborczy Wyborców Sprawiedliwość i Prawość.
Nie istnieje komitet o nazwie KWW SIP.
Poprawny skrót zarejestrowany w PKW brzmi:
[size=5]KWW Sprawiedliwość i Prawość[/size]
Proszę o nierozprzestrzenianie nieprawdziwych informacji.
Widzę,że już czas na rozmowy w internecie bo moi konkurenci chcą mnie zdyskredytować.
Otóż gmminniaku jeśli stać Cię na wpis,który godzi w moje dobra osobiste a szczególnie w dobro Gminy Porąbka dla ,której pracuję od wielu lat non profit to mam nadzieję,że będzie Cię również stać na odwagę cywilną by po pierwsze ujawnić swoją tożsamość.
A jeśli nie stać Cię na odwagę cywilną to miej świadomość,że jeśli łamiąć prawo
nie jesteś anonimowy w internecie.Sprawa może dotyczyć zarówno ścigania z urzędu jak i z oskarżenia prywatnego.
Powyższy tekst ewidentnie dezawuuje moją osobę jako kandydata na Wójta Gminy Porąbka,
No cóż brudna kampania na pewno będzie się rozpędzać przed wyborami samorządowymi.
Ja informuję Państwa,że nie zniżę się do tego poziomu.
Wiemy,komu może zależeć na tym by mnie zdyskredytować.
Gwoli wyjaśnienia informuję Państwa,że kandydując na urząd Wójta Gminy Porąbka mam na celu jedynie fakt by móc zmienić smutną rzeczywitość naszej Gminy na lepszą ku dobru wspólnemu.
Aktualnie i od dłuższego czasu jestem zawodowo stabilnie umocowany zawodowo w fińskiej spółce.
Od kilkunastu lat pracuję w marketingu na stanowiskach menadżerskich w koncernach krajowych i zagranicznych i z powodzeniem realizuję cele biznesowe tych firm.
Dlatego NIE KANDYDUJĘ NA URZĄD WÓJTA GMINY PORĄBKA Z POBUDEK FINANSOWYCH.
Cel ekonomiczny,biznesowy Gminy Porąbka jest bliski mojemu sercu jako mieszkańcowi Gminy i dlatego podjąłem decyzję o tym by kandydować po raz drugi na urząd Wójta Gminy Porąbka jak również do Rady Gminy Porąbka mając nadzieję,że moje doświadczenie będzie przydatne w rozwoju naszej Gminy.
Rzekłbym nawet ,że naszym obowiązkiem jest ratować Gminę Porąbka przed zapaścią...
Ja kandyduję również do Rady Gminy Porąbka,po to by w przypadku niewybrania mnie na urząd Wójta Gminy Porąbka ,móc mieć wpływ poprzez mój głos na jakość życia naszych obywateli.
Mając na uwadze wspólne dobro obywateli a w szczególności poprawę jakości życia osób,którym przyszło związać swoją przyszłość,również przyszłość ich rodzin i dzieci na terenie naszej Gminy,informuję Państwa,że jedynym dla mnie celem jest móc uczestniczyć w procesie ,który jednoznacznie wpłynie na poprawę jakości życia naszych obywateli.
Gminniak zaś próbuje zdeawuować moje szczere chęci.
Czy to prawdziwy czy fałszywy gminniak?
Mając na uwadze powyższe ,ja jako Tadeusz Chwała kandydat na urząd Wójta Gminy Porąbka, już teraz deklaruję przekazywanie moich poborów w wysokości 25 % wys .wynagrodzenia zasadniczego w przypadku wybrania mojej osoby przez szanownych wyborców na ten urząd.
Środki te zamierzam przekazywać regularnie przez cały czas trwania kadencji na dożywianie głodnych dzieci w szkołach ,pochodzących z niezamożnych rodzin.
Uważam,że dochody wójta i innych osób z grona managmentu w Gminie Porąbka ale również w całym kraju,są znacznie zawyżone.
Drodzy Wyborcy,
jesteście w większości ludźmi z doświadczeniem życiowym i macie wiedzę na temat "Niełatwo jest żyć".
Ja deklaruję Państwu moję zaangażowanie w naprawę naszej Gminy deklarując jednocześnie pomoc dla ludzi potrzebujących.
Wiemy doskonale,że zbyt dużo dzieci jest głodnych w szkole .Wynika to z niedoskonałego jeszcze systemu ekonomicznego jakim jest kapitalizm w szczególności w Polsce.
Jedynym lekarstwem na tą niedoskonałość jest nasza wspólna chęć -byśmy sobie wzajemnie chcieli pomóc.
Już niedługo przedstawię Państwu swój program wyborczy,który mam nadzieję ułatwi Wam dokonanie właściwego wyboru.
Każda Wasza decyzja będzie dla mnie dobra pod warunkiem,że będzie skutkowała pozytywami dla ogółu.