Odp: PODATEK ŚMIECIOWY
Doczytaj co to jest odpad komunalny. Definicję znajdziesz m.in. w moich wcześniejszych wpisach.
To słowa Zenia do Joziego. Lubię poczytać lobbystę kęckiego Zenia:)
Gościu potrafi rozbawić:)
Drogi lobbysto kęcki Zeniu, definicję [fragment usunięty] W sprawie odpadów komunalnych leży to w gestii Rady Gminy.
Czytając twoje wypociny z punktu widzenia mieszkańca po prostu mnie śmieszą. Jeżeli chcę wywalić zużyte żarówki to kupując nowe zawsze mogę oddać zużyte i uwierz mi, nie będę z nimi jeździł po gminie szukając jakiegoś pszoka!
Co do gruzu, nic dziwnego, że powinien być limit. Wyobraźmy sobie, że ktoś kupił stary dom i chce część wyburzyć by postawić w tym miejscu nową. Gruzu będzie sporo, uważasz, że powinien być wywieziony za kasę ciećoli czy moją? Bo to my musimy płacić za takie operacje! Może jeszcze mamy zapłacić za wywiezienie gruzu z Kozubnika?
Słusznie napisał Jozi, że ilu prawników tyle opinii. Nic dziwnego, toż oni z tego nieźle żyją, że mogą polemizować o zapisach ustaw. Każdy może doczytać się tego, co mu jest na rękę i udowadniać swoje racje. Kolega po fachu przedstawi całkowicie odwrotną interpretację i też weźmie swoją kasę.
Drogi lobbysto kęcki Zeniu, to są twoje opinie i twoja interpretacja prawa. To co gryzmolisz ma się nijak do interesu większości mieszkańców.