Przejdź do treści forum
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl
Zamknięte Forum dyskusyjne regionalnego portalu informacyjnego Czaniec.pl - Czaniec Gmina Porąbka
OGŁOSZENIE!
Szanowni użytkownicy!
W styczniu 2023 roku nasze forum stało się pełnoletnie, bo zostało uruchomione - choć trudno w to uwierzyć - ponad 18 lat temu.
Świętować nie zamierzamy, ponieważ podjęliśmy trudną decyzję o zamknięciu forum. Decyzja podyktowana jest spadkiem Waszego zainteresowania, a to dla Was i Waszego głosu zostało ono uruchomione. Dziękujemy za wspólne 18 lat wymiany doświadczeń, poruszania nieraz trudnych i burzliwych tematów.
Forum przez pewien czas dostępne będzie tylko w formie archiwum - tylko z możliwością czytania istniejących postów, bez możliwości dodawania nowych wpisów i tematów.
Do zobaczenia, ekipa czaniec.pl
Wpadnij, polub i obserwuj czaniec.pl na
Facebooku
Opcje wyszukiwania (Strona 2 z 2)
Organista nasłuchuje chodząc z wielebnym lub z jednym z wikarych. Drugi wikary (J) poczynił duuuży krok na przód i nie życzy sobie obecności organisty w trakcie rozmowy przez co ten wychodzi z ministrantami po modlitwie. I bardzo słusznie.... to ma być wizyta księdza w rodzinach a nie organisty. Dla mnie jest on tylko pracownikiem ?? parafii, a nie osobą oczekiwaną w trakcie kolędy!! a w ogóle to może doczekamy czasów że będzie chodził tylko z opłatkami, a przestanie chodzi po kolędzie!!
(chyba jestem niepoprawnym optymistą co?? ) ;-)
on jest tylko troche aktywny przed wyborami, a po nich to już plaża przez kolejne lata....
drogi Zenonie i reszto forumowiczów
z tą ankietą to nic strasznego... u mnie był wikary i wpisał tylko domowników nie pytając o szczegóły, więc się nie przejmujcie, to tylko sztuka... chyba że wielebny będzie pytał o szczegóły ;-))
masz rację dusia.. ofiary powinny by dobrowolne i wszystkie mile widziane, nawet te najmniejsze bo ludzie mają różne dochody i mase innych wydatków, a co do zmiany plebana to też coś słyszałem ale konkretów nie znam, jak się dowiem to się podziele...
troche informacji jest pod adresem : www.ceo.org.pl/binary/file.action?id=74276
otworzy sie w formacie pdf
wracając do głównego wątku ... czyli organisty i koledy.....pomijając bezdyskusyjny fakt iż powinien już po rozniesieniu opłatków nie nachodzić parafian z kolędnikami to pewną nowością w tegorocznej kolędzie jest to że organista po wejściu księdza do odwiedzanego domu i krótkiej modlitwie czmycha za ministrantami a nie rozsiada się jak wielkie panisko , brawo dla wikarego!!
Znalezione posty [ 26 do 31 z 31 ]
Forum oparte o: PunBB
Theme Urban by Kushi