Odp: Spalanie odpadów w piecach
bibi Dzisiaj 20:17:14
Cały wpis to przykład urzędniczego bełkotu
Wyobraź sobie, że problemami poruszanymi na tut. forum zapoznaje się wielu mieszkańców gminy i nie tylko. To oni oceniają, kto w poruszanych wątkach ma rację.
Aby była jasność przypomnę co napisałeś, cytuję:
aby było im ciepło, mogą dla przykładu nazbierać drzewa w lesie, którego jest tam pod dostatkiem
Z wypowiedzi tej jasno wynika, że aby nazbierać drewna wystarczy tylko iść do lasu.
Dopiero prawdopodobnie po obejrzeniu załączonego przeze mnie filmu, zmieniasz zdanie podając, że wcześniej trzeba mieć zgodę leśniczego.
Następny cytat dotyczący Twojej wypowiedzi.
Niemcy to bogaty kraj pomimo, że przegrali dwie wojny światowe? Szanują prawo.
Opierając się na statystyce, nie na chorej wyobraźni, zadałem kłam Twojemu twierdzeniu.
I ty to nazywasz bełkotem.
Od 1 czerwca do dnia wczorajszego, czyli przez niespełna trzy miesiące w naszym województwie 156 osób popełniło samobójstwo, znaleziono 537 ludzkich zwłok.
W tym okresie w wypadkach drogowych śmierć poniosły 74 osoby. Wśród samobójców znaczna część odebrała sobie życie z motywów ekonomicznych.
Polska nie radzi sobie z plagą samobójstw. Zdaniem ekspertów alarmujące statystyki to porażka państwa i polityki społecznej. Coraz częściej w telefonach zaufania słyszy się: „Dzień dobry, mam na imię Maciej, mam 30 lat i mam taki problem... od jakiegoś czasu myślę o samobójstwie. (...) Poszukuję pracy bezskutecznie, do tego jeszcze długi, których nie mogę spłacić. Czuję, że przegrałem swoje życie, czuję się jak kompletne zero, do niczego się nie nadaję”
Problemy które poruszam to nie bełkot. Problemem jest znieczulica na problemy ludzkie, takich ludzi jakTy.