Odp: Odpowiedzialność Włodarzy Gminy wobec prawa
Wieszczu nazwał mnie zbokiem dlatego, że pytam.
Bardzo cenię sobie rozmowy z ludźmi, których uważam za mądrzejszych od siebie. Takie doświadczenie wzbogaca mnie wewnętrznie, pozwala „pięknie różnić się”, a nie tak zwyczajnie po Polsku kłócić do pierwszej kropli krwi. A może ostatniej. Starannie dobieram sobie znajomych, może przyjaciół, aby w rozmowach nie przekroczyć cienkiej linii absurdu. Staram się sumiennie uczestniczyć w rozmowie, zachowując swoje przekonania. Trudno mnie sprowadzić do poziomu moich adwersarzy. Z tego powodu nie mają oni wiekszych szans na pokonanie mnie doświadczeniem.
Panie Wloscianin. Gdy uruchomi Pan stronę dowolnego wątku na forum, to w centralnej części znajduje się tekst wypowiedzi. Nadąża Pan? Po lewej stronie, to ta gdzie bije serce, mniemam, że Pan ma serce, w kolorze niebieskim mamy tzw. (może w całości – tak zwany) nick, czyt. nik. Jednym z nich jest „z boku” - ( super nick ) jak stwierdził Morlinek. Nie pogubił się Pan? Cytat „i innych zboków” miał w sarkastyczny sposób wyrazić zupełny brak aprobaty dla pogardliwych słów wyrażanych przez osobę chowającą się za nickiem „z boku”. To taka drobna uszczypliwość, której nie raczył Pan zrozumieć. Żywię nadzieję, iż to wyjaśnienie wyczerpuje Pana wątpliwości. Uprzedzam, że nie podejmę z Panem rozmowy na żaden temat, z powodu… Proszę ten post zacząć czytać od początku.