51

(629 odpowiedzi, napisanych Nowy Czaniec)

milczenie jest złotem w pewnych sytuacjach;)

52

Gregor, prosze zebyś nie używał sekwencji hahahah, to  odbiera kulture naszej dyskusji, ale poza tym trafiłeś w dziesiątke;)

53

Właśnie o niego chodzi...to znaczy ten pan planował start przed "mokrymi skarpetkami", jak nazywamam podtopienia zwane szumnie powodzią w Kobiernicach.
Zapewne te ambicje plus alkohol spowodowały jego zachowanie podczas "wizyty", i mam nadzieje że po tym jak sie ośmieszył zrezygnował ze startu.
A masz może jakieś info na temat ewentualnego  kandydata z Czańca?Jeżeli nie mozesz mówic nazwiskiem, to zasugeruj cos

54

Nie to nie Gałuszka, ktoś zupełnie inny,niezwiązany z obecnym układem smorządowym
Pod  względem  kandydowania Pan Gałuszka jest jeszcze realistą wink

55

(22 odpowiedzi, napisanych Nowy Czaniec)

No wiesz, jak w trawie nei znajdizesz grobu to chociaż w internecie zobaczysz....
to ma funkcje handlową-przeciez miejscie na cmetarzu kosztuej gruba kase-dzięki temu narzędziu mozna sobei wejsc w internet i wybrac cos spokojnie
ale zwracam honor, poniewaz w sytuacjach kiedy sie nei jest stad a nei pamieta sie gdze lezy ktos bliski to moze byc pomocne

56

O ile sie nei myle to jest tutaj zakazne wlejanie linków, wejdz na strone urzedu gminy porąbka, i tam jest zakładka cmentarze

57

A widziałeś internetową wyszukiwarkę grobów na stronei gminy, tak zapytam z ciekawosci?

58

chciałbym powiedziec, ze powyższy wątek jest bardoz ciekawa inicjatywą i "giełdą nazwisk", byłoby dobrze aby pominąc zaszlą tutaj nieparlamentarną wymianę zdań, i powrócić do tematu.
Po pierwsze chciałbym zapytać osoby które typowały tutaj kandydatów, czy wiedzą coś wiecej.
Po drugie chcialem zapytac czy pojawiły sie nowe nazwiska.
Po trzecie słyszałem o pewnym kandydacie, ale z Kobiernic, i nie wiem czy forum Czańca byłaby to istotna wiadomość

59

Proszę nie sugeruj że chę komuś grozic, jestem daleki od tego:)

60

o tym jak wyglada sprawa na dziś dizen napsiałem w pierwszym poście, jeżeli sytuacja sie nierozwiaze jest pewien sposób, ale nie czas o tym pisac.

61

po pierwsze cmentarz nie nalezy do parafii od jakiegos czasu, wtedy był parafialny, teraz jest gminny czyli komunalny
po trzecie w czańcu są 3(!) siostry: katechetka, koscielna i emerytka...

62

GREGOR, a znasz znaczenia słowa KOMUNALNY...

63

GREGOR, jest grabarz na etacie, ale po pierwsze mało chetny do pracy, a po drugie ma bardz luzną kontrole. drzewa scinała zewnetrzna firma, i niektóre pnie leza w trawie do dzis;)

64

Witam, jestem nowym uzytkownikiem naszego lokalnego forum.
Chciałem zebrac opinie na temat funkcjonowania naszego cmentarza pod "opiekuńczymi skrzydłami" Pana Wójta i Pana Tomasza Sordyla z Urzędu Gminy, odpowiedzialneggo za utrzymanei obiektu. Moim zdaniem szczególnie razącą kwestią jest zła pielengnacja zieleni, tzn niewykaszanie trawy i zywopłotu, nawet pod wpływem skarg.Dostałem dzisiaj kolejne zapewnienie, ze sytacja sie poprawi, zobacymy czy coś z tego wyniknie
Chętnie poznałbym uwagi i opinie innych osób na temat cmentarza,pozdreawiam