376

Odp: Kandydat Na Wójta

Zenon napisał/a:

Co tutaj się dzieje? Gdzie jest administrator?

Zenon napisał/a:

Zatroskany pytam więc administratora. Dlaczego, pomimo ustalenia regulaminu forum, pomimo określenia misji i wizji serwisu czaniec.pl, wynikającej choćby z intro pojawiającego się podczas ładowania serwisu, nie reaguje na to co się tutaj dzieje?

Panie Zenonie, w tym wątku moderatorami są osoby, które niestety nie pojawiają się na forum, a nowych chętnych brak. Nie jestem w stanie kasować postów, które (proszę zwrócić na to uwagę), dodane zostały w nocy (proszę wybaczyć, ale administrator także czasami sypia).
Ostatnia moja wizyta, ok. 23:00 w sobotę poskutkowała ocenzurowaniem treści dwóch forumowiczów, a posty dodane po tej godzinie, zostały ocenzurowane podczas mojej wizyty w dniu dzisiejszym.
Jeżeli Pan, Panie Zenonie, uważa się za osobę bezstronną, z chęcią przydzielę Panu funkcję moderatora w tym dziale - do czego zachęcam (...i nie tylko Pana).
pozdrawiam

Pozdrawiam, admin http://czaniec.pl/forum/yaya.gif
http://www.danasoft.com/sig/118547.jpg

377

panie geronimo jak już mówimy o IQ to nasze forum nazywa się Forum czaniec.pl jak sama nazwa wskazuje nie jest to forum gmina porąbka albo 4 sołectwa... więc poruszamy tu sprawy ważne dla Czańca, natomiast wątek Kandydat Na Wójta może ewentualnie dotyczyć całej gminy i teraz ja pana pytam jaki trzeba mieć IQ żeby pod nazwą Czaniec.pl rozumieć 4 sołectwa?

Per Aspera Ad Astra

378

GREGOR napisał/a:

panie geronimo jak już mówimy o IQ to nasze forum nazywa się Forum czaniec.pl jak sama nazwa wskazuje nie jest to forum gmina porąbka albo 4 sołectwa... więc poruszamy tu sprawy ważne dla Czańca, natomiast wątek Kandydat Na Wójta może ewentualnie dotyczyć całej gminy i teraz ja pana pytam jaki trzeba mieć IQ żeby pod nazwą Czaniec.pl rozumieć 4 sołectwa?

Ale Czaniec to nie osobne księstwo tylko składnik gminy nie można w przypadku wójta wyodrębniać tylko jednej wsi.

Poza tym nie istnieje forum gminne, a na forum czaniec.pl wypowiadają się nie tylko mieszkańcy Czańca.
Dobrze jest, że mieszkańcy Czańca postarali się o takie forum, jeżeli razi Cię to, że ważna jest dla mnie cała społeczność moich współmieszkańców, a nie tylko sprawy jednej z czterech wsi to sorry
Nie dzielę tego w ten sposób. Dla mnie jest jedna Polska, i jedna Gmina.
Rozumując tym tokiem podziel Czaniec na 2 rożne obozy Górny i Dolny, a potem na ulice i domy
bo każdy chce zawsze czegoś innego.

Takie rozgraniczenie prowadzi Gregor do tego, że jako gmina nic nie potrafimy osiągnąć bo zawsze odzywają się w kimś mikro nacjonalizmy, każdy chce czegoś innego.

Trzeba było napisać wielkimi literami TO JEST FORUM DLA CZAŃCA INNI NIE MAJĄ PRAW SIĘ WYPOWIADAĆ.

Apeluje o zaprzestanie walki słownej o to kto jest lepszy, fajniejszy, itp. Każdy mieszka tam gdzie mieszka czasem z wyboru, a czasem bo tak wybrali jego rodzice czy dziadowie.
Apeluje o zrozumienie, że wybierając opcję MY GMINA PORĄBKA osiągniemy dużo wiecej niż wybierając ja mieszkaniec Czańca czy ja mieszkaniec Bujakowa.

Do 21 listopada już niedaleko i życie pokaże czy wygra opcja My czy Ja.
Stare porzekadło mówi: zgoda buduje, niezgoda rujnuje.

Ja wybieram zgodę i opcje My mieszkańcy gminy. Ty możesz wybrać opcję Ja mieszkaniec Czańca.

To tak jak z poczuciem większej społeczności Ja jestem obywatelem Europy, a inni wolą być tylko Polakami, albo Ślązakami.
Na tym polega demokracja i  wolność, że każdy może być tym kim chce ale mając prawo wyboru czasem warto się zastanowić czy więcej może jednostka czy grupa, a im większa grupa tym jej siła większa.
Jeżeli zakopiemy lokalne antagonizmy na pewno uda nam się zbudować silną i bogatą gminę, a jeżeli nie to będzie tak jak było przez 12 lat. Jak było to już wiemy sad
Konflikty o drogi, chodniki, szkoły i przedszkola, konflikty miedzy lokalnymi OSP o dotacje, sprzęt, itp. Brak udziału naszej gminy w program dostosowawczych i pomocowych z UE.
Czy to jest dobra droga ?

''Ludzie czasami myślą, jak zabić czas, a to czas ich zabija.''

379

doprawdy? i co może powiesz że cała gmina dąży do wspólnego szczęścia?? haha otwórz oczy każda wieś dba o swój interes żadne z 3 pozostałych sołectw nie myślało nigdy o interesie Czańca a my (Czaniec) mamy dbać o wspólnotę gminy?!

Per Aspera Ad Astra

380

GREGOR napisał/a:

doprawdy? i co może powiesz że cała gmina dąży do wspólnego szczęścia?? haha otwórz oczy każda wieś dba o swój interes żadne z 3 pozostałych sołectw nie myślało nigdy o interesie Czańca a my (Czaniec) mamy dbać o wspólnotę gminy?!

I co uważasz że tak ma już zostać?

a ja uważam że należy to zmienić
To tak jak w małżeństwie oboje małżonków pracuje dla dobra rodziny albo drą koty, który wariant jest Ci bliższy?

Wszystko zależy od nas od ludzi którzy chcą coś ulepszyć w tych relacjach, jeżeli będzie nas wielu to się uda ...
Mam rozumieć że na Ciebie nie można liczyć ? sad

381

Brawo Gregor i geronimo!Wy się tu przegadujecie,a kandydata jak nie widać tak nie widać.
Do jaqbka:nie boję się ludzi ze wsi,żyję i mówię to co uważam za słuszne i kieruję się jedną życiową prawdą:kto mnie nie szanuj,niech mnie w d. pocałuje.Sorry za wyrażenie:D
Kochani,mieszkam w Czańcu 18 lat,znam dużo ludzi i niestety to prawda nie widzę wokół żadnego sensownego kandydata nawet na radnego,a co dopiero na wójta!Gdzie kwiat tej wsi?!W Holandii?W Czańcu jest coraz więcej takich jak ja,napływowych,nie z tej wsi.Kiedyś nie przejmowałam się tym co tu się dzieje,ale ostatnio siłą rzeczy muszę.Od 10lat proszę władze gminy o normalną drogę i szlag mnie trafia jak widzę,że pani radna ma asfalcik pod sam dom,a my po powodzi(tej wcześniejszej) nie możemy doprosić się nawet o kamyk.
Po przejrzeniu postów nie da się nie zauważyć,że odwiedzają to forum zawsze Ci sami forumowicze.Obserwuję Was już o dawna.Mój znajomy,jak się podpisał"zza trzydziestej miedzy"niejaki KLKĘKO dał mi na Was namiary.
Mam więc propozycję,wybierzcie kandydata spośród Was.Tacy jesteście elokwentni,dacie radę!

382

Ależ Nika są sensowni kandydaci www.nowa.gmina.porabka.info polecam Ci lekturę całej strony ,
na pewno znajdziesz kandydatów z Czańca. Co do drogi to hmmm był program schetynówek ale wójt i radni bezradni nie napisali ani jednego programu więc dostaliśmy na drogi gminne złotych polski zero sad

PS polecam wszystkim świetne pamflety Skryby spod Wołka ubaw po pachy .... ale przez łzy niestety

http://kobiernice.pl/skryba.php

383

Skryba spod Wołku zaiste prawdę pisze.

384

geronimo napisał/a:

spod Wołka

U nas mówi się "spod Wołku".

385

Mamy już pełną i potwierdzoną listę kandydatów na radnych w Czańcu:

http://czaniec.pl/czaniec.php?subaction … ktualnosci

Pozdrawiam, admin http://czaniec.pl/forum/yaya.gif
http://www.danasoft.com/sig/118547.jpg

386 Ostatnio edytowany przez GREGOR (2010-10-25 18:22:08)

masz racje nika i przepraszam z mojej strony za przegadywanie sie i zaburzanie porządku forum...a zdania nie zmienie co do powyższego smile

Per Aspera Ad Astra

387

galler napisał/a:
geronimo napisał/a:

spod Wołka

U nas mówi się "spod Wołku".

Właśnie,że wiedzą:
Rzeczownik pospolity
wołek / wołka
Dopełniacz rzeczownika męskiego liczby pojedynczej posiada końcówkę : -a

Więc zanim walniesz kolejnego posta sprawdź sobie czy -a czy -u

PS. a jakie to ma znaczenie dla przyszłości gminy  czy -a czy -u?

388

gwoli obowiązku kronikarskiego zarejestrowano już 3 kandydatów na urząd Wójta Gminy Porąbka, brakuje tylko kandydata PO,
najciekawsze jest to z jakiej listy startują obecni radni z Czańca (oprócz Pana W. Gąsiorka), 4 lata temu słyszeliśmy hasło "Chcemy gminy Czaniec" a teraz startują z  listy, z której kandyduje obecny Wójt. Co takiego się zmieniło w ciągu mijającej kadencji???????

tempus fugit

389