Odp: Urzędnik funkcjonariusz prawa; czy układu?
W temacie Pana Kubisia zostało powiedziane chyba wszystko.
Ojejku, Panie Wloscianin tak bardzo chce Pan być zauważalny, charyzmatyczny, słyszalny, tylko jakoś para w gwizdek, a nie w rowerowe koła. Ja doskonale pamiętam czasy PRL, za którymi Pan tak bardzo tęskni. Kiedyś w wielu sklepach spożywczych brakowało chłodni. Ekspedientki sprzedawały więc wszystko z półek. Na stoiskach nabiałowych masło przybierało przedziwne kształty, spływało z półek na podłogę, ale ludzie kupowali, bo nie było innego. Panie Wloscianin, wydaje się Panu, że reguły czasów słusznie minionych, które zniekształcały rzeczywistość i niszczyły ludzkie życiorysy można stosować dziś? Bo nie ma wyboru? Bo lepsze czasy, od tych które Pan proponuje nie istnieją? Stanowczo nie i protestuję przeciwko takim manipulacjom oraz ciągłemu omijaniu prawd, a podsycaniu kłamstw.
A na forum nie ma tematu Pana Kubisia, są tematy, które Pan Kubiś porusza, a jeśli nie rozumie Pan dlaczego, to proszę poczytać „Moim zdaniem” – tekst nie jest łatwy i warto używać pióra nieco lżejszego, niemniej ja zrozumiałem o co chodzi. A Pan Wlascianin?
Od wielu, wielu miesięcy próbuje Pan przekonać czytelników forum, czyli możliwe, uczniów NZGwG również, że są jakieś normy, które usprawiedliwiają łamanie prawa!!! Panie Wloscianin niemożliwe, że inteligentny człowiek, były nauczyciel pisze takie brednie. A wątpliwość ciecioli ciekawa. Ucieknie Pan od odpowiedzi, czy nie ucieknie, oto jest pytanie.
Piszesz o jakiś potrzebach, tak masz rację, jest potrzeba by na rzeczywistość patrzeć normalnie i iść do przodu a nie zajmować się bzdetami:)
Bzdetami nazywa Pan niezgodne z prawem wyrzucanie ludzi z pracy, złamanie dyscypliny budżetowej w placówce oświatowej i gminie, porzucenie pracy na tydzień i wyjazd na plaże też bzdety, nieudzielanie informacji publicznej – bzdety, pogarda dla uczestników życia publicznego – bzdety, nepotyzm w GP – bzdety, radny nadal zasiadający w RG z prawomocnym wyrokiem – bzdety, budowa nowej kasztelanii za pieniądze z banków – bzdety, przejadanie gminnego budżetu – bzdety, inwestycje, które powodują drastyczne obniżenie jakości życia mieszkańców – bzdety, nagrania, wypowiedzi forumowiczów, uczestnictwo w posiedzeniach komisji RG – bzdety, waląca się podstawówka w Porąbce - bzdety i tak jeszcze można długo. Dość!!!
Panie Wloscianin, największym bzdetem jest wymiana myśli z Panem, bo po niej czuję, że mam w głowie pustkę.
…uważam, że forum powinno być czynnikiem inspirującym radnych do działań.
A to ci dopiero. Tak przez Pana uwielbiany temat Tunezji będzie powracał, bo nie jest rozstrzygnięty. Nie ma winnych, prawo złamane w granicach normy. Panie Wloscianin znajdź pan proszę drugą szkołę, której ciało pedagogiczne zamiast do pracy wyjeżdża na plażę i to jeszcze za wynagrodzeniem. I to za przyzwolenie radnych, którzy w całości nie są skłonni do działań. No chyba, że masz pan „kwity”, które świadczą o czymś innym.
Droga maderko30 widzisz, że się starałem, ale się nie da. Bęc.