Tadeusz napisał/a:Na wstępię sprostuję informację zawartą na tym forum .
Otóż ja kandyduję na Wójta Gminy Porąbka oraz do Rady Gminy Porąbka z komitetu,którego jestem współżałożycielem, pełnomocnikiem wyborczym i pełnomocnikiem finansowym a jego nazwa brzmi Komitet Wyborczy Wyborców Sprawiedliwość i Prawość.
Nie istnieje komitet o nazwie KWW SIP.
Poprawny skrót zarejestrowany w PKW brzmi:
[size=5]KWW Sprawiedliwość i Prawość[/size]
Proszę o nierozprzestrzenianie nieprawdziwych informacji.
Rozumiem wzburzenie jeżeli chodzi i opinie wygłoszone pod Twoim adresem. Nie będę jednak ich komentował, bo to nie zgadzam się z nimi, a zwłaszcza z formą wypowiedzi.
Odniosę się jedynie to fragmentu, który zacytowałem - dotyczy mojego wpisu.
Forum jest miejscem, gdzie panują zasady tworzone przez uczestników dyskusji. Dlatego też, nad czym często ubolewam, poziom dyskusji bywa poniżej moich oczekiwań. Ale cóż. Jeżeli komuś cokolwiek nie pasuje, to nikt go nie zmusza do dyskusji. Jeżeli poczuje się urażony, to ma ma różne sposoby i narzędzi do dochodzenia swoich praw. Innymi słowy każdy odpowiada za to co wypisuje.
Oczywiście zasady ustalone na forum nie mogą być sprzeczne z ogólnie przyjętymi zasadami współżycia społecznego. Ja stosuję się do tych zasad. Dlatego uważam, że podając, li tylko dla wygody - swojej wygody, gdyż dużo piszę i czasem po prostu szkoda mi czasu, skrót utworzony z pierwszych liter nazwy komitetu, nie podałem nieprawdziwych informacji. Tym bardziej, że taką samą zasadę przyjąłem w stosunku do wszystkich komitetów. W ten sposób nie umniejszyłem żadnemu z nich, ani też nie faworyzowałem któregokolwiek uznając, że podane nazwy, w kontekście tematu w którym się poruszam, są wystarczająco komunikatywne dla uczestnika dyskusji. W tym miejscu chciałbym jeszcze zwrócić uwagę na starą zasadę uczestnictwa w dyskusjach na forach internetowych. Otóż zasiadając do dyskusji obowiązkiem "nowego forumowicza" jest zapoznanie się z całym przebiegiem dyskusji w temacie. To dobra zasada. Pozwala uniknąć popełnienia faux-pas. Poza tym to nie jest mój pierwszy wpis na forum traktujący o zawiązanych komitetach - dbając o rzetelność i prawdziwość przekazu, podałem nawet linki do informacji źródłowych.
Twoja spontaniczna i niczym nie uzasadniona reakcja na zastosowane skróty dziwię mnie. Uważam, że jest zbyt nerwowa i zupełnie niepotrzebna - nic nie wnosi do dyskusji.
Aby racjonalnie dokonywać własnych wyborów potrzebuję informacji. Kluczem do społeczeństwa obywatelskiego jest dostęp do informacji publicznej oraz edukacja.
Jeśli patrzy dostateczna ilość oczu, wszystkie błędy są widoczne.