Wielki9e dzięki za słowa drogi Morlinku. Prowokacja się udała i wszystkich, którzy czytają moje wcześniejsze posty pytam, która maska jest wam bliższa? Maska kpiarza, moralisty czy idealisty. Napisałem już wcześniej, że ja też chowam się za fasadą anonimowości z oczywistych powodów. Każdy, który w najmniejszym nawet stopniu kontestuje działania gminy działa na pograniczu folkloru. Jest jeden układ rządzący, który mackami oplata wszystkie jednostki organizacyjne gminy i samą gminę. Może jestem pracownikiem urzędu gminy, może działam w gminnej kulturze, może jestem zatroskanym rodzicem, a może w jakikolwiek inny sposób zależny od wójta. Więc może mam wiele do stracenia i forum jest jedynym miejscem, gdzie mogę dać upust swoim oczekiwaniom i frustracjom.
Od lat nie jestem obojętny na działalność gminy i jednostkom jej podrzędnym i dlatego tak bliskie sa mi Twoje słowa Morlinku. W 100% się z Tobą zgadzam, ale to nie znaczy, że zadowala mnie patrzenie na ręce władzom i wyrażanie swoich opinii na forach internetowych.
Sprawa wyjazdu do Tunezji raz po raz odbija się echem od okolicznych gór. Czyli jest ciągle żywa, będzie się pewnie jeszcze często pojawiać, bo nikt przed prawem nie odpowiedział i nie ma widoków na to ,by ktoś beknął. Prawo musi wygrać, ale we mnie ciągle tkwi przekonanie, że szary obywatel nic tu nie może zrobić. Jeśli się mylę zaproponuj coś i zróbmy to. Wszyscy ci, którym zależy na prawie, przestrzeganiu przepisów i rozwiązywaniu konkretnych sytuacji raz na zawsze zaproponujmy ton konkretnych działań, decyzji, wniosków i nie dajmy się wodzić za nos bandzie niekompetentnych urzędasów.
Od dziś można już wierzyć, że będę bardzo konsekwentny w swoich wypowiedziach i działaniach.