Wszystkie moje komentarze wynikają z treści wątku „Odpowiedzialność Włodarzy Gminy wobec prawa”. Dziękuję SK, że tak szybko umieściłeś treść zawiadomienia na mnie. W granicach prawdy chcę dać wyraz swojemu oburzeniu wobec słów DyrA, której się wydaje, że kłamstwo powtórzone sto razy staje się prawdą lub, że jako uczciwy funkcjonariusz publiczny robi to, co inni funkcjonariusze – nagina, łamie przepisy, wprowadza w błąd organy państwa, niszczy życie swoim podwładnym.
A teraz do rzeczy. Zwracać się będę do osoby, która kieruje się jedną podstawową zasadą, że prawo w Polsce ma służyć tylko DyrA, jako środek do niszczenia wszystkiego co dobre i uczciwe, ale będące w sprzeczności z celami Pani Anny Walusiak – Dyrektorki NAJBARDZIEJ ZNANEGO GIMNAZJUM W GMINIE, AUTORKI AFERY KOZUBNICKIEJ, ZWOLENNICZKI UCHYBIEŃ, KŁAMSTW, MANIPULACJI I ZWYKŁEGO ŁAMANIA PRAWA.
14 marca 2012 roku słowa:” Dyrekcja ma zarzut z art.270&1 kk. § 1. umieścił kto inny, 27 lutego 2012 roku zacytowane słowa również wypłynęły spod pióra zupełnie innej osoby.
Pani DyrA, nie ma dla mnie żadnego znaczenia wymówka, że w podeszłym wieku zmysły zawodzą i wzajemnie się mieszają. Dziś, po sześciu miesiącach wszystko jest jak najbardziej aktualne. Każde zdarzenie komentowane przeze mnie przeciwko pani w lutym, marcu, kwietniu różni się tylko jednym drobnym szczegółem – na wszystko są dokumenty, które wierzę, że prędzej, czy później zawitają na forum. I dzięki temu każdy z nas jest
Zenon napisał/a: aktywnym uczestnikiem życia politycznego. W przeciwnym razie pozostaje przedmiotem manipulacji, bierną i ubezwłasnowolnioną masą." (Drygalski, Kwaśniewski, 1992, 304).
I właśnie tak pani traktuje ludzi, którzy mają nieograniczony dostęp do informacji i przepisów. Jak ciemną masę łatwą do zmanipulowania.
Zachowuje się pani jak początkujący drwal, któremu kupiono piłę mechaniczną – marzy pani, żeby wyciąć wszystkich i wszystko, co nie mieści się w granicach pani mentalnych ograniczeń. Zanurza się pani w odmęty hańby kompromitując naszą Małą Ojczyznę. Proszę złożyć podziękowania swoim, jak to ktoś nazwał pretoriankom: XXYYZZ, z boku, nasłanej uczennicy. Gdzie są szkolne kapłanki kłamstw, które bardzo się udzielały, a dziś pochowane nie potrafią bronić swojej carycy? Zobaczymy jeszcze jaki udział w tuszowaniu pani niekompetencji ma Rada Gminy.
Jestem przekonany, że wszystkie sądy – ziemskie i boskie wydadzą sprawiedliwe wyroki, po których się już pani nie podniesie i będzie cichaczem umykała przed wzrokiem porządnych ludzi. Bo każdy porządny człowiek nie jest w stanie zrozumieć, jak bardzo złym można być.
Tyle wiemy o sobie, ile nas sprawdzono – Wisława Szymborska