kamila napisał/a:Za pośrednictwem tut. Forum zwracam się do wszystkich Radnych, szczególności Panów Kocemby oraz Sopiaka o udzielenie odpowiedzi na pytania:
Jakie były Pana/Pani obietnice wyborcze w czasie kampanii wyborczej?
Którą z obietnic udało się Panu/Pani zrealizować?
Nad realizacją, której obietnicy Pan/Pani teraz pracuje?
Co jest priorytetem w Pana/Pani bieżącej działalności?
Czym zamierza się Pan/Pani zająć w okresie do czerwca 2013 r
Sołtysów lub członków Rady Sołeckiej proszę o poinformowanie mnie jak
układa Wam się współpraca z radnymi. Jakie jest ich zaangażowanie w rozwiązywaniu codziennych problemów mieszkańców.
Jaja sobie robisz?
Sopiak miał jakiś program? Czytaj protokoły z Rady Gminy, gość nie potrafi 2 zdań sklecić do kupy w sensowny sposób, a co dopiero napisać program. To załatwiacz chodzi po wsi i obiecuje ludziom latarnie na każdym skrawku wolnej ziemi i nowe zabawki dla strażaków.
Nawet KWW RPW nie miało programu bo za jedyny program służył im gminny periodyk który akurat miesiąc przed wyborami ukazał się w takim nakładzie, że walał się po wszystkich sklepach w gminie, a teraz nie można go nigdzie dostać bo chyba wydaje go gminna kultura w 10 egzemplarzach na xero.
Jedyne programy jakie były to program PO i Nowej Gminy Kocemby bo te dostałem do skrzynki, a przepraszam dostałem jeszcze list od Bułki w którym obiecał mi że było dobrze, a będzie zajebiście. W którym napisał, że gmina nie ma długów, a wszystko co "złe" ludzie opowiadają po wsi to oszczerstwa. A życie pokazało, że długi są, że dotacje unijne leżą na łopatkach, a dziura w kasie jest taka, że kolejne 3 melony trzeba w 2013 pożyczyć na przejedzenie i dokończenie zamku Kasztelana.
Twój post jest zwykłą manipulacją i ma na celu pobudzenie drugiego [...] za wody bo Sopiak z forum korzystać nie umie i niczego nie napisze.
Dzwonicie sobie chyba do siebie z włościaninem i ustalacie jak posty napisać, żeby uprawiać dezinformacje.
Ja czytam protokoły z sesji i widzę kto zabiera głos i w jakiej sprawie.
Widzę, że trzech-czterech radnych jest merytorycznie przygotowany do sesji, do uchwał, a inni coś dukają pod nosem i bełkoczą bez sensu.
Jak chcesz sobie poczytać o pracy radnych w Kobiernicach to jest taka strona: http://kobiernice.pl/?q=node/13
Jeszcze Pani Tylza publikuje na naszym forum swoje przemyślenia i chwała Jej za to, a gdzie inni radni? co nie pisaci i nie czytaci?
Tam sobie czytam o pracy radnych z Kobiernic bo inni radni z innych wsi nie mają nigdzie swoich stron lub zakładek gdzie mogą publikować efekty swojej pracy na rzecz mieszkańców.
I widzę, że jeden radny pracuje, czyta przepisy, docieka prawdy i chce wiedzieć dlaczego jest taki bajzel w gminie? Dlaczego są ładowane setki tysięcy złotych w OSP, LKS, pokoiki w gimnazjum na Kozubniku, a nie ma żadnych rozliczeń na BIPie gminy i OSP czy LKSów.
Dlaczego Kasztelan umarza podatki prywatnej firmie Polimed (300.000) i innym ludziom, a gminna kasa świeci wielką dziurą.
Chce wiedzieć dlaczego od 1 stycznia będę płacił dużo więcej podatków za dom, działkę, ścieki, śmieci dlaczego ja i moja rodzina musimy płacić więcej bo Kasztelan umarza innym podatki i łata dziurę w budżecie za moje pieniądze.
Chce wiedzieć ile mnie kosztuje rozbuchana administracja urzędnicza ? Chce wiedzieć ile mnie będą kosztować kredyty za które buduje nową rezydencję dla swoich urzędników?
Dlatego będę popierał takich ludzi jak Kocemba, Tylza, Filarski bo oni też chcą to wiedzieć.
Zaraz się odezwą [...] i poplecznicy układu władzy, że to destrukcja, że ci radni tylko niszczą, że nie potrafią wspólnie pracować.
Wam się chyba ludziska w głowach potegociło już z tego bałaganu.
Nazywacie ludzi którzy dążą do prawdy wichrzycielami, a tych którzy przez 4 kadencje doprowadzają naszą gminę do nędzy wspaniałymi radnymi itp.
Gdzie ja do cholery żyję?
Gdzie ludzi pracowitych - społeczników którzy chcą aby w naszej gminie zapanował ład prawny nazywacie niszczycielami i opluwacie błotem, a tych którzy od 16 lat są u władzy i doprowadzili gmine do zapaści finansowej i inwestycyjnej, gdzie g*na się wylewają na drogi lub do rowów, gdzie są najwyższe ceny ścieków w Polsce, gdzie nie ma chodników, infrastruktury i miliony długu, tych nazywacie "zbawicielami" gminy.
Halo zastanówcie się bo ludzie czytają i sami wyciągają wnioski.
Chyba starczy już tej propagandy sukcesu, 2013 to nie będzie rok Gierka.
Przypominam, że do dziś nie mamy Davos na Kozubniku, nie mamy wyciągu na Gorze Żar, nie mamy obiecanych inwestycji, nawet nowego asfaltu na KK Wojtyły.
Gdzie to wszystko co obiecywał Żymełka i jego komitet??? Pytam cię gdzie to wszystko jest?
Za to mamy nowe miejsce koło szkoły w Czańcu gdzie dziś okoliczne lumpy mogą sobie pić piwko i winko i nie pada im na głowę i nawet ognisko mogą sobie zapalić.
To jest miara sukcesu Kaszetelanii Żymełkowskiej - więcej wozów bojowych dla ochotniczo rozlepiających plakaty wyborcze druhów, a nawet wóz drabiniasty i podnośnik bo za 2 lata znowu wybory i będzie im łatwiej plakaty wieszać.
Chciałaś poznać Kamilo pracę radnych to teraz ją widzisz.
Tak to widzę ja, zwykły mieszkaniec gminy, szarak bez aspiracji na radnego, który płaci podatki, ścieki i chce normalnie żyć.
Tak to widzą ludzie młodzi i wykształceni którzy myślą swoim rozumem.
Ja nie pracuję tak jak ty na garnuszku u kasztelana i mogę pisać prawdę obiektywną, a ty nie bo nie będziesz gryzła ręki która Cię karmi.
Trochę długie i nie w moim stylu ale co tu robić innego jak się ma grypę