sąsiad napisał/a:Ta "ofiara" o którą walczył radny Sopiak, radna Mydlarzowa, niezłomna dyrektorka Koniorczyk i inni niezłomni wojownicy padła na placu boju jak przysłowiowa kawka. Kurator oświaty okazał się niewyrozumiałym.
Nie znam powodów odwołania, nawet nie jestem pewna, czy chcę je poznać. Taka lektura może tylko świadczyć o niesamowitym parasolu ochronnym roztoczonym przez wójta nad Panią Walusiak, żeby ochronić ją przed sobą samą. Przy okazji ochronić też samego wójta i tych wszystkich bezczelnych radnych, którzy tak bardzo zatracili się w swej zwykłej, przyziemnej głupocie, że nie widzą niczego poza czubkiem zoruzumiałego nosa. Albo nadmierne rozdęte brzuszydła zasłaniają im to, z czego słyną prawdziwi meżczyźni.
A co na to kadra pedagogiczna w gimnazjum? Czy jeszcze o tym nie wie? Czy wie i udaje, że "nic się nie stało, nauczyciele, nic się nie stało". Moja druga połowa tak spiewa po każdym przegranym meczu, a mnie chce szlag trafić, bo to najgłupsza pomoc jaka może się przytrafić.
Gdzie jest Wloscianin, galler, kamila, nickt? Co teraz macie do powiedzenia nikczemnicy mącący ludziom w głowach, żywiący się kłamstwem i oszczerstwem.
A jeśli ta dyrektorka będzie odwołana, to kto w sporze w gimnazjum jest poszkodowany? Bez wątpienia zwolnieni nauczyciele Dobrze, że wmieszał się kurator i pokazał, jak działa prawo. Wstyd na całą Polskę, ale oczywiście rado gminy i wójcie "nic się nie stało".
Mam nadzieję, że to pierwszy przypadek, gdzie beznadziejny urzędnik zostaje odwołany. Reszta niech się ma na baczności. I niech ci radni, którym nie chciało się sprawy wyjaśnić i poprzeć znikną w ludzkiej niepamięci, bo chyba nie mają na tyle tupetu, żeby startować w kolejnych wyborach. Choć kto ich wie. Oni sż tak bezwstydni, że wszystkiego się można spodziewać.
I na koniec brawo dla nauczycieli, tych zwolnionych. Przypuszczam, że to oni stoją za tym zwolnieniem. Nie odpuszczajcie i przegońcie wszystkich darmozjadów.