Odp: Urzędnik funkcjonariusz prawa; czy układu?
Zenon napisał/a:Na stronach SNG pan Kocemba zamieścił komentarz do artykułu opublikowanego w Kronice Beskidzkiej pt. Ile Płaci Wójt Porąbka: ukryte dochody.
Z artykułu wynika, że średnie wynagrodzenie dyrektora szkoły w naszej gminie wynosi miesięcznie około 7 tys zł. Jest to kwota brutto więc na rękę przeciętny dyrektor dostawał około 4 300 zł.
Popatrzmy jak to się ma do innych dochodów
Radny Ignacy Kocemba z oświadczenia majątkowego wynika, że w 2012 roku otrzymał
emerytura 85 824 zł czyli miesięcznie 7152 zł tylko tyle, że jest to kwota netto jak przypuszczam, którą radny dostaje na rękę.
Świadczenia pieniężne 447 zł czyli miesięcznie 37zł 25 gr
szkolenia 100 zł czyli miesięcznie 8 zł 33 gr
dieta radnego 4500 zł czyli miesięcznie 375 zł
Z powyższego wynika, że radny w 2012 roku miesięcznie przygarniał netto 7572zł 58 gr.
Wynika z tego, że dyrektorów szkół wkrótce będziemy mieli z łapanki. Odpowiedzialność dyrektora za majątek szkoły, kilkudziesięciu pracowników i kilkuset uczniów za 4 300 zł na rękę? Ludzie taki radny emeryt kasuje 7572 zł czyli prawie dwa razy więcej niż dyrektor szkoły w naszej gminie, świat się kończy!!!
A co ma piernik do wiatraka?
Zarząd gminy i reszta urzędasów czerpie pełnymi garściami z pieniędzy gminnych (podatków)
Kocemba jest emerytem a diety ma 400 złoty miesiecznie (to jest z naszych podatków gminnych)
Osobiście dałbym mu więcej bo gość ujawnia wszystkie brudy i jako jeden z nielicznych ma odwagę mówić prawdę.
Plujesz jadem, a twoje chore teorie są kłamliwe.
Czas skończyć z tą cholerną nienawiścią. To już się staje śmieszne. Ja mam już dość rzucania oskarżeń, lżenia ludziom i sztucznego tworzenia sobie wrogów. A w ogóle to kończę swoje wypowiedzi na tym forum. Już mnie nikt do tego nie nakłoni. I Tobie Piotr też tak radzę, nazwisko to się ma tylko jedno.
Popieram w 100% bo ludzi którzy kłamią powinno sie moralnie izolować.
Ja uważam że najlepsze jest olewanie wypowiedzi włościanina vel gamzy - bojkot takich ludzi najbardziej ich wkurza.
Zlewać trolla - kto jest za?