Odp: Urzędnik funkcjonariusz prawa; czy układu?
Mamy opinie chyba rodzica związanego z gimnazjum wKozubniku. I to jeszcze osoby spoza Porąbki, prawda? Pan Kazimierz ma świeże spojrzenie na sprawę zwłaszcza patrząc jako rodzic – oby pana wypowiedzi nie zemściły się na nie wiem córce, synu. Czytałam i felieton i to powyżej i w pełni się z panem zgadzam. Taki skandal wywleczony na zewnątrz szkoły to kolejny skandal. Ale najgorsze jest to, że nie ma winnych. W tym kraju nie ma winnych za złe decyzje, a mało tego płacą za wszystko mieszkańcy. Czyli jak nauczyciele wrócą do pracy a tego im wszyscy życzymy to za ten cały bałagan nie zapłaci pani Walusiak i wójt Bułka tylko każdy mieszkaniec gminy. No to komu trzeba odebrać pieniądze, żeby zapłacić za ten bajzel? Bo chyba w budżecie gminy nie ma paragrafu odszkodowania dla zwolnionych nauczycieli. A tu jest jeszcze jeden problem. Czy jakbyśmy mieli normalnego wójta to czy to wszystko by się zdarzyło?
Ja myślę, że nie. To kiedy będziemy mieli normalnego wójta, a nie takiego co popiera łamanie prawa.