GREGOR napisał/a:Panie Chwała muszę przyznać że traci pan wyborców 2 już na pewno
Od początku Pana wypowiedzi wyraźnie promowały innego kandydata, więc proszę nie kłamać, że teraz się Pan odwrócił od Pana Chwała.
guru napisał/a:slowa: ?...nie jestescie dla mnie wystarczajaco wazni...?
Uważam, że brak szacunku do forumowiczów jest spowodowany wypowiedziami niektórych z uczestników, a szczególnie Twoich. Długo pracowałeś na naszą (forumowiczów) złą opinię.
A co do tematu to uważam, że nie można złą kondycją Gminy obarczać jedynie Wójta. W dużej mierze o ile nie głównie przyczynili się do tego Radni i według mnie to Oni winni być w pierwszej kolejności wymienieni, tym bardziej, że nie za bardzo widzę godnego kontrkandydata Pana Bułki. Może obecnemu Wójtowi daleko do ideału, ale jego obecnym kontrkandydatom jeszcze dalej.
Pan Chwała niech się poświęci całkowicie muzykowaniu.
Pan Kocemba, jako mundurowa spuścizna minionej epoki tez powinien cieszyć się zasłużoną emeryturą i nie mieszać ustrojów. Wierzę w jego i jego komitetu dobre intencje, niestety zbyt piękne to wszystko jest, przeidealizowane, niemające nic wspólnego z realiami. A jak pamiętam z historii podstawowe zasady komunizmu wywodzące się z wyspy nie na darmo nazwanej Utopia były piękne (przypomnę przede wszystkim równość) i właśnie z powodu braku odzwierciedlenia w realiach życia skończyło się jak się skończyło i Pan Kocemba, jako relikt tych czasów powinien również cieszyć się spokojem na emeryturze.
Pan Gąsiorek po tym jak nas wszystkich wykorzystał do wygrania wyborów łudząc oddzieleniem sołectwa od reszty Gminy, według mnie nie powinien mieć odwagi cywilnej spojrzeć potencjalnym wyborcom w oczy, tym bardziej, że jako Radny też niczym się nie przysłużył.
Obecny Wójt pomijając jego liczne wady ma tzw. układy i doświadczenie na stanowisku, czego inni dopiero by się musieli uczyć i dorabiać, a nie jest to łatwa sprawa.
Reasumując ważniejsze jest wybranie dobrego składu Rady, ponieważ Wójt realizuje uchwały Rady, natomiast obecny Wójt niechaj zostanie, jako tzw. mniejsze zło.