Według mnie wieszcza trzeba ignorować, bo jego wypowiedzi , w tym z tego tematu nie mają nic wspólnego z rozsądkiem, a są jedynie nastawione na sprowokowanie.
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl
Zamknięte Forum dyskusyjne regionalnego portalu informacyjnego Czaniec.pl - Czaniec Gmina Porąbka
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl » Posty przez galler
Według mnie wieszcza trzeba ignorować, bo jego wypowiedzi , w tym z tego tematu nie mają nic wspólnego z rozsądkiem, a są jedynie nastawione na sprowokowanie.
Moje zdanie na temat sprzętu jest naprawdę nie istotne bo się nie znam, ale Twoje kolego Zenon jest jak najbardziej istotne.Brawo.
Z wypowiedzi widzę że rośnie nam następca P. Kocemby. Tak trzymać i życzyć aby koledze nigdy dziecko nie wpadło w zimie do rzeki. Może przesadnie ironizuję, ale wybaczcie, w tej sytuacji ...
Ludzie pokroju ... Gallera to ...
W nosie maja prawo, przepisy...
Oni nigdy nie słyszeli o książeczce Sanepidu, higienie, koncesji na alkohol, kasie fiskalnej itp bzdurach, ich to nie dotyczy.
Albo wiesz doskonale kim jestem czyli kłamiesz, albo nawet nie wiesz jak bardzo się mylisz. Podejrzewam, że moja świadomość społeczna jest o kilka pokoleń bardziej rozwinięta od Twojej. A poza tym dlaczego znowu z kulturalnej konwersacji zrobiła się pyskówka typu "On jest taki, a On jest taki". Dlaczego jak tylko pojawia się zwolennik Pana Kocemby musi innych obrażać, oceniać najczęściej mylnie. I czy morlinek sobie zdaje sprawę z powagi swoich oszczerczych oskarżeń? Lepiej by było żeby tak. Ja mam pytanie do morlinka i Zenona, ile tak naprawdę wiecie o organizacji od zaplecza ostatniego festynu? Czy wsze oskarżenia wywodzą się jedynie z obserwacji?
Zenon, podziękuj za zorganizowanie imprezy i zamilknij. Gdzieś są granice. Jeżeli nie pomagałeś to przynajmniej nie przeszkadzaj. Jak jesteś przeciwny festynowi to na niego nie idź. A ludzie niech się Tobą nie przejmują tylko znowu spróbują się zjednoczyć.
Czy organizatorzy festynów są zwolnieni z przestrzegania przepisów sanitarnych i podatkowych?
Podaj konkretne zarzuty.
Czy jak cię poprosze o pomoc to bardzo chętnie będziesz robił za barmana?
Tak jak napisałem, wystarczy czytać ze zrozumieniem. Inaczej dialog jest bezowocny.
Wnoszę Zenonie z Twoich wypowiedzi, że piastujesz jakieś odpowiedzialne stanowisko, bądź wykonujesz odpowiedzialny zawód. Czy mimo tego kiedy jesteś w domu nie nalejesz sobie piwa do kufla? Myślę, że to nie jest problem. porównujesz lanie piwa do leczenia ludzi. Według mnie to jest wyolbrzymianie. Osobiście gdybym został poproszony o pomoc w organizacji tego festynu i powierzono by mi rolę barmana, przyjął bym bardzo chętnie. Po to są takie festyny, zwłaszcza pod takim mottem, aby się jednoczyć, a nic lepiej nie jednoczy, jak wspólna praca. Lepiej krytykujący by zrobili, jakby swoje 3 grosze dołożyli do organizacji lub pracy.
Czyli prostoliniowy wniosek się nasuwa,
Jak nisko trzeba upaść i jak zdesperowanym trzeba być. Sam nic, ale ktoś coś, to huzia ja Juzia. Brawo. W czym tak bardzo Wam przeszkadza, że P. Jezierska i P. Dwornik lały piwo? Bo mi w niczym, smakowało tak samo. Ale to ni chodzi tak naprawdę kto leje piwo, tylko że jak jest okazja do bezsensownej krytyki, to nie wolno jej zaprzepaścić.
No i wszystko wiemy. Ma być Pardela bo lokalny, zdaniem gallera. Niech żyje rodzinny interes.
G.... uzik prawda. Znowu kolega się pomylił, ale zdążyłem się przyzwyczaić.
Dla mnie najlepszym rozwiązaniem był by kompromis, a mianowicie konkurencja na rynku, ale składająca się z firm lokalnych. Wiadomo, że konkurencyjność wpływa na obniżenie ceny, podniesienie jakości itd. A firma lokalna zasila podatkami naszą gminę, zatrudnia lokalnych mieszkańców itd itd.
Toś mi brat
Dodałem, że jeżeli ta inicjatywa będzie sensowna. Szczerze w to wątpię, ale oczywiście mogę się mylić, może odniosłem tylko mylne wrażenie.
Aha jeszcze jedna ważna sprawa POMOŻECIE, a nie „POMORZECIE”. Taka drobna uwaga, bez urazy.
Ani mi przez myśl nie przeszło aby z kimś walczyć. Moja wypowiedź jest jedynie efektem kilkuletnich obserwacji i to jest prawda. Ręczę, że jeżeli jakaś inicjatywa doczeka się realizacji i będzie sensowna, to będę swoimi skromnymi, acz na pewno wszystkimi siłami brał w tym udział.
wieszczu, zapomniałeś krzyknąć na koniec "POMORZECIE?"
propaganda bez pokrycia, takie są realia. Na początku takie czcze gadanie mnie śmieszyło, ale coraz częściej zaczyna denerwować.
Jest czerwiec tuż po tegorocznych Dniach Czańca. Mamy więc rok na zbudowanie inicjatywy, która może zadowoli większą część wymagających odbiorców kultury. Kto się przyłącza?
Ehe, szykują się kolejne ścieżki rowerowe.
A poważnie teraz. Ja osobiście uważam, że nie po to są pracownicy GOKu pobierający wynagrodzenie, abyśmy my wchodzili w ich kompetencje. Każdy niech robi swoje, a albo będzie dobrze zrobione, albo będzie jasna odpowiedzialność. Amatorzy niech się trzymają z dala, bo efekty są wszystkim znane. Też uważam, że powodem tak "szerokiego" wachlarza rozrywkowego były przede wszystkim fundusze. Co do zespołu Czaniec, to rzeczywiście chwała, że jest i chwała, że ktoś rozwija pasje w tych ludziach. Jest to zespół amatorski i jako taki ich poziom nie powinien być oceniany. W ich przypadku ważniejsze są inne kryteria.
Nie oszukujmy sie nic sie nie zmienia
nawet pogoda
Mam konkretną propozycję, którą chcemy rozpocząć zupełnie nowy rozdział w walce z gminną smutą.
Życzę więcej szczęścia niż inicjatywie budowy ścieżek rowerowych nad Sołą. Wtedy się okazało kto ile jest warty tzn się nadaje do próżnego gadania, a kto do działania.
Nie mniej jednak może działać jako stowarzyszenie, wówczas podlega zupełnie innym regulacjom, a tego dowiemy się z wypisu jeżeli w rejestrze sądowym są zarejestrowanie.
Wydaje mi się chociaż się na tym nie znam że zacząć by trzeba od wypisu z Krajowego Rejestru Sądowego czy będzie to wypis z rejestru Wspólnot, Spółek czy Stowarzyszeń, bo to narzuca niezbędne wpisy w Statucie, według którego istnieją. Od tego też zależy kto ich może rozwiązać i czy posiadają osobowość prawną.
Trzeba tylko "twardogłowych"wymienić.
Zgadzam się w 100%, tylko na kogo? w przypadku braku alternatywy zmiany są bezsensowne. Może najpierw poszukać kogośsensownego?
Co? A tak żebym ja, prosty człowiek zrozumiał o co Ci chodzi?
Człowiek chce być Wójtem gminy, do której należy moja miejscowość, czyli sprawa dotyczy Czańca. Warto poznać prawdziwe oblicze naszego potencjalnego Wójta, aby dokonać dobrego wyboru.
Trzyma się kupy ta opowieść jak mało która
Jestem mieszkańcem Czańca a nie Kobiernic i jestem użytkownikiem tego forum a nie kobiernickiego. Pan Kocemba bierze czynny udział w dialogach na naszym forum. Nie widzę potrzeby przenoszenia się gdzie indziej.
Chłopie sprawa nosząca znamiona przestępstwa jest zbyt poważna aby ja bagatelizować
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl » Posty przez galler
Forum oparte o: PunBB