Przejdź do treści forum
Zamknięte Forum dyskusyjne czaniec.pl
Zamknięte Forum dyskusyjne regionalnego portalu informacyjnego Czaniec.pl - Czaniec Gmina Porąbka
OGŁOSZENIE!
Szanowni użytkownicy!
W styczniu 2023 roku nasze forum stało się pełnoletnie, bo zostało uruchomione - choć trudno w to uwierzyć - ponad 18 lat temu.
Świętować nie zamierzamy, ponieważ podjęliśmy trudną decyzję o zamknięciu forum. Decyzja podyktowana jest spadkiem Waszego zainteresowania, a to dla Was i Waszego głosu zostało ono uruchomione. Dziękujemy za wspólne 18 lat wymiany doświadczeń, poruszania nieraz trudnych i burzliwych tematów.
Forum przez pewien czas dostępne będzie tylko w formie archiwum - tylko z możliwością czytania istniejących postów, bez możliwości dodawania nowych wpisów i tematów.
Do zobaczenia, ekipa czaniec.pl
Wpadnij, polub i obserwuj czaniec.pl na
Facebooku
Opcje wyszukiwania (Strona 9 z 19)
kamila napisał/a:krecik » poniedziałek, 19 marca 2012, 10:54
Panie Kocemba jak pan wyjaśni sprawę ze sprzedażą drzewa wspólnoty gruntowej, każdy mieszkaniec miał prawo kupić ale pan tylko dla swoich sąsiadów sprzedawał,oczywiście dla siebie też .Sprzedasz drzewa powinna być ogłoszona dlatego pytam kiedy i gdzie było ogłoszone że można kupić drzewo.Pan to se zaraz za wałem zwalił żeby było bliżej do domu nosić ,taki jest pan uczciwy radny . A i zapomniało się o powodzi te drzewa stanowiły jakąś barierę ochronną przed wodą a teraz najlepiej wyciąć całą wiklinę bo drzewo po 17 zł taniocha trzeba brać.
????????????????????
To co? są tematy których Pan Radny nie podejmuje? Ja bardzo chętnie bym poznał opinię z pierwszej ręki, przecież te zarzuty sugerują przestępstwo.
Taki sam ze mnie bułkowiec jak kocembowiec, ale skąd Tobie to wiedzieć.
Czy ktoś, a może głównie admin analizuje statystyki aktywności forumowiczów i koreluje je z treściami? Ja się pokusiłem o takie opracowanie. Mój wniosek jest następujący: prawie wszyscy, którzy niegdyś zabierali rozsądny głos zniknęli. Pozostali zwolennicy Pana Kocemby, atakując każdego, kto tylko go nie popiera, wyzywając go od "Bułkowców". Forum stało się areną dla prowadzenia kampanii jednego człowieka. Poziom dialogów przypomina mi meneli, mam tu na myśli agresję. Scenariusz nowych wątków jest stały, ktoś przedstawia problem, zaczyna się analiza przyczynowo-skutkowa i wkraczają "Kocembowcy". Treść merytoryczna ustępuje miejsca obwinianiu o wszystko Wójta i Radnych. Następnie wmawiają wszystkim, że jedynym ratunkiem dla świata jest Pan Kocemba, co oczywiście jest wierutnym kłamstwem. Szukania rozwiązań i merytorycznej rozmowy już dawno nie uświadczyłem, na tym jakże kiedyś przeze mnie cenionym forum.
No tak, racja Zenon. Przecież tam nie ma póki co budowy, a my już się zastanawiamy czemu powinno tam być coś innego.
Morlinek napisał/a:O ile mnie pamięć nie myli to tereny dzielimy na przemysłowe, usługowe, mieszkaniowe, rolne i leśne.
Z tego co sie orientuję sklep to nie to samo co fabryka i są inne wymogi - warunki zabudowy.
To budowa powstaje na jakim z wymienionych terenów?
Morlinek napisał/a:Poziom kandydatów był diametralnie różny ......
W moich oczach zdecydowanie zbliżony.
guru napisał/a:Wyjdzcie ze swoich skorup i zrobcie cos w tej sprawie albo poprostu "zamknijcie sie".
O zgrozo, galler popiera guru. Czyżby świat stawał na głowie, czy to tylko rozsądek.
pachnący tak jak mówisz, dowiedziałem się z forum. Nie miałem pojęcia o takim wydarzeniu wcześniej. Może ja jestem wychowany w innej społeczności, ale dla mnie to nie jest donoszenie tylko moralny obowiązek dbanie o przestrzeganie prawa zwłaszcza w najbliższym otoczeniu. A obgadywanie na forum to w najlżejszym wydaniu plotkowanie, a tu trzeba działań i jeżeli to prawda że policja to wyjaśnia to się cieszę, bo tak to ma działać. Albo ktoś zostanie skazany albo zostanie oczyszczony z zarzutów. Ciekawe tylko czy Pan Kocemba gdyby wygrał, byłby wójtem w działaniach? bo wszystko wskazuje że jedynie na forum. Radny wiedzący o przestępstwie, ograniczający się z wykorzystaniem tej wiedzy do propagandy na forum, to trochę kompromitacja. Mam nadzieję że potencjalni wyborcy to widzą i wyciągają wnioski na ewentualne kolejne wybory.
Nie mniej jednak skoro czegoś nie ma to w interesie i obowiązku włodarzy jest dążenie aby się pojawiło celem przyciągania ewentualnych inwestorów. Na względy naturalne nie mamy wpływu, ale brak podstawowej infrastruktury jest niewybaczalny. Ze strony Wójta powinny być przynajmniej dążenia do zbudowania porządnych dróg czy kanalizacji.
circus napisał/a:Wyczuwam osobę, która staje po stronie dyrektor Anny i Urzędu Gminy.
Bardzo źle wyczuwasz. Wskaż mi chociaż jedno moje zdanie, w którym wyrażam poparcie dla wspomnianej Pani bądź UG a zwrócę Ci honor. Zdecydowanie jestem daleki od tego, a o poczynaniach naszej gminy mam bardzo złą opinię. Wskazuje jedynie uwagę na konieczność odpowiedzialności za w tym przypadku poważne oskarżenie.
Panie Kocemba, może i internauta nie ma pojęcia, jednak w Polsce obowiązuje zasada "nieznajomość prawa nie tłumaczy"
Ja będę się upierał, skoro uważa ktoś z was, że doszło do przestępstwa to powinny za tym iść konsekwencje. Skoro uważacie, że wystarczy pogadać sobie o tym na forum, to widocznie szkodliwość czynu jest znikoma.
obywatele mają obowiązek zawiadomienia (bez żadnych konsekwencji prawnych w razie niewykonania obowiązku) - art. 304 par. 1 k.p.k.
w przypadku najpoważniejszych przestepstw istnieje obowiązek doniesienia (dot. to np. zabójstwa, poważnych zamachów na bezpieczeństwo powszechne, np. podpalenia, zamachów terrorystycznych) - art. 240 par 1 k.k.
Swoją drogą ciekawie wyewoluował temat zaczynający się od pytania co się buduje na krzyżówce.
Większość stawianych przez was zarzutów wobec wójta i pracowników UG jest traktowanych jako przestępstwo lub co najmniej wykroczenie. Posiadanie wiedzy tego typu i niepowiadomienie stosownych organów to zatajenie informacji o przestępstwie i jest traktowane również jako przestępstwo i jest karane. Bardzo łatwo przed klawiaturą rzucać oskarżeniami na lewo i prawo, jednak za każde umieszczone tu słowo winniście brać odpowiedzialność.
wieszczu napisał/a:,Na co mam wpływ jako wyborca, skoro,.......
Dokładnie to samo w treści usłyszałem od większości moich znajomych, którzy nie skorzystali ze swojego czynnego prawa wyborczego. Inna sprawa, że poziom kandydujących był do siebie bardzo zbliżony. Nie mniej jednak wszystko się zaczyna na poziomie wyborów, reszta jest następstwem między innymi Twojego wyboru.
A według mnie sklepy mają być w centrum, a przynajmniej te sklepy, które zaspokajają nasze podstawowe potrzeby. Na obrzeżach mają być fabryki, firmy produkcyjne itd bo na obrzeżach nie przeszkadza hałas im towarzyszy, łatwiej zorganizować transport ciężki, zamiast puszczać tiry czy kolej przez centrum. Tutaj jest zadanie gminny aby przyciągnąć inwestorów i zrobić mądry plan przestrzenny. A co do samych sklepów czy małe sklepiki czy supermarkety, to zadecydują sami klienci. Ma na to wpływ podstawowe prawo rynku, często mylone z zasadą regulującą jedynie cenę, a mianowicie stosunek popytu do podaży. Utrzyma się ten sklep do którego będą uczęszczać klienci. Oczywiście to zależy od marketingu i świadomości. Na pewno duża konkurencja sprzyja klientom. Do tego dochodzi aktualna sytuacja ekonomiczna. Badania rynku z roku na rok wskazują jednoznacznie, że priorytet wyboru towaru ze względu na jakość zostaje wyparty argumentem ceny. Tych kilka punktów naturalnie reguluje rynkiem i nie ma na to wpływu nasze wzajemne sympatie i antypatie. Ja osobiście wolałbym zwiększenie na naszym rynku gałęzi produkcyjnej i usługowej dopiero później handlowej. Ale póki nie ma w naszej gminie polityki sprzyjającej gospodarce, to możemy liczyć jedynie na inwestorów handlowców.
Morlinek moje zdanie już wyartykułowałem i nie mam najmniej ochoty się z Tobą przegadywać, każdy z nas posiada swój rozum, więc po co prowadzić wzajemną agitację. Oczywiście możesz jak to napisałeś woleć, dla mnie wybór na zasadzie z deszczu pod rynnę jest żadnym wyborem.
Morlinek napisał/a:tylko pytanie kto ten bajzel po 16 latach rządów Bułki będzie chciał posprzątać?
Poruszyłeś niezmiernie istotny problem. Rzeczywiście, każdy bajzel można posprzątać, tylko musi być ktoś do tego sprzątania. I to mnie osobiście najbardziej martwi, brak alternatywy. Wystarczy popatrzeć na kontrkandydatów obecnego Wójta z ostatnich wyborów, żeby sobie wyobrazić jak wpadamy z deszcze pod rynnę.
dobre
Zenon napisał/a:A ile to jest mało śniegu?
Mało śniegu jest tak długo jak długo mi nie przebiera gumiaków
banan11 napisał/a:.... a odśnieżałem 3 razy
:D:D:D:D:D
Szacun Panowie
Zgadzam się z Zenonem co do prowadzenia prac. Rzeczywiście jestem pod wrażeniem fachowości i terminowości. Co do małej iloci śniegu się nie zgadzam. Według mnie śniegu jest bardzo dużo.
Najserdeczniejsze życzenia z okazji Bożego Narodzenia przesyłam wszystkim.
Morlinek napisał/a:Mam nieodparte wrażenie, że starasz się pan zaistnieć i coś napisać, żeby tylko było coś napisane
Błędnie.
A na odcinku naszej gminy znajdują się wały chyba w najgorszym stanie aż do Oświęcimia i nie wolno po nich chodzić. Wiem to z pewnego źródła.
dobre
Ignacy Kocemba napisał/a:Kładka jest odbudowywana za pieniące wyasygnowane przez Rząd RP.
Rogatki nad Sołę polecił postawić Czesław Bułka i mieszkańców Kobiernic proszę do tego nie mieszać.
Na takich samych wałach jak w Kobiernicach w Oświęcimiu wybudowano ścieżki rowerowe,
Ani słowem nie powiedziałem skąd pochodzą pieniądze na ten cel, uważam jednak, że za tak potężne środki można by pokusić się o bardziej podstawową infrastrukturę której nam w gminie brakuje, a która posłuży na pewno więcej niż tylko ruchowi pieszemu i to powiedzialem, prosze uprzejmie nie przeinaczać moich słów bo powoduje to wypaczenie sensu.
Owszem Wójt polecił postawić, ale znowu mnie Pan przekręca zupełnie jak przy pochodzeniu środków na kładkę. Wyraźnie napisałem, że z inicjatywy. Pomysł o ile wiem należy do mieszkańca Kobiernic.
Jeżeli Pan twierdzisz że na takich samych wałach tzn ze Pan się nie znasz.
I jeszcze raz podkreślam, bezpieczeństwo ponad wszystko. Te wały są w stanie ruiny i skończy się katastrofą jak nikt się nimi nie zajmie. To jest priorytet, a później (czyli za jakieś 100 lat) można myśleć o ich dodatkowym zagospodarowaniu. Dla mnie to kolejny pusty pomysł mający służyć czarnemu pijarowi.
Znalezione posty [ 201 do 225 z 466 ]
Forum oparte o: PunBB
Theme Urban by Kushi