sąsiad napisał/a:Czesław Bułka nie jest moim wójtem i nie będzie.
Jeżeli tylko jesteś mieszkańcem gminy Porąbka, to czy Ci się to podoba czy nie, ale niestety Bułka jest Twoim Wójtem. No chyba, że podważasz ostatnie wybory na to stanowisko.
sąsiad napisał/a:Czesław Bułka nie potrafi podejmować decyzji, decyzje podejmują za niego mniej lub więcej udolni urzędnicy. W razie czego ma na kogo zwalić winę.
Tak decyzję podejmują urzędnicy, ale to Wójt je firmuje swoim autografem i to On bezpośrednio ponosi odpowiedzialność. Jest to uregulowane stosownymi aktami prawnymi.
sąsiad napisał/a:Autobus to takie większe auto
To stwierdzenie pozostawię bez komentarza.
sąsiad napisał/a:a ty nadal uważasz, że kontrola zewnętrza nic nie przyniesie
Tak uważam, mam prawo uważać co tylko chcę i na pewno nie Ty mi tego zabronisz. Dodać należy, że mam podstawy tak uważać, ponieważ skoro kontrole nic nie dają w tym tak poważnej instytucji jak RIO, to audyt tym bardziej. Wątpliwy dla mnie byłby również obiektywizm instytucji audytującej.
sąsiad napisał/a:bardzo ci zależy na tym aby obce oko coś nie wypatrzyło i broń panie Boże nie wyszło na światło dzienne
Uprzejmie proszę, aby mi nic nie imputować i nie wypowiadać się w moim imieniu, zwłaszcza w temacie ?na czym mi zależy?, a na czym nie.
Zakładając ten wątek, miałem nadzieję na rzeczowy i obiektywny dialog, pozwalający na wyciągnięcie konkretnych wniosków, ponieważ jako idealista wierzę, że jednak ktoś z UG czyta nasze forum. Gdybym wiedział, że temat posłuży jedynie do szykanowania i narzekania, na pewno ten wątek by nie zaistniał.