P. Przerażona to są układy i układziki

77

(13 odpowiedzi, napisanych Nowy Czaniec)

Skoro faktycznie nie istnieje możliwośc odłączenia sie od reszty gminy to chyba nie ma sensu o tym pisać a jeślli jest faktycznie tak jak mówi p. Czernik że istnieją jednostki dążące do tego , to na pewno się zdziwią brakiem manewru w tym temacie...tak mi się wydaje

78

(108 odpowiedzi, napisanych Nowy Czaniec)

skoro tak to wygląda.. szczerze mówiąc  moje sceptyczne wizje podpowiadają mi że nic z tego nie wyjdzie , jednak jakbym się mylił będe miło zaskoczony kiedyś orkiestra na dzień strażaka robiła całkiem niezłe pokazy, a dziś....

79

tylko czy zmiana dyrektora pomoże skoro jest garstka chętnych muzyków?

80

sąsiad chyba byś się zdziwił...

81

(93 odpowiedzi, napisanych Nowy Czaniec)

Życzę Wszystkim forumowiczom Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku!!!

82

na takie wynagrodzenie trzeba sobie zasłużyć.... i gdzie tu sprawiedliwość?

83

cóż za porównanie... prezydent w-wy z pewnością zasłużył na wyższe wynagrodzenie

84

(167 odpowiedzi, napisanych Nowy Czaniec)

następni będą Chińczycy

85

to było do przewidzenia

86

(167 odpowiedzi, napisanych Nowy Czaniec)

fajny i przydatny bardzo ten chodnik na ul. K.K.Wojtyły (od kościoła do krzyżówki) szkoda że śniegu na nim do połowy łydek ...

87

wszyscy odśnieżają smile

88

Bo to nie jest do końca przemyślany krok ot co

89

Dolina Innowacji w Kozubniku
16:38, 28.01.2010, autor: Magda Fritz
Przyszłość ośrodka ma się opierać na innowacji. Jest szansa, że zdewastowany kompleks rekreacyjny w Kozubniku odzyska dawną świetność.
Właściciel terenu ma ogłosić konkurs na jego zagospodarowanie. Czeka także na oferty z zagranicy.

W Kozubniku ma powstać Dolina Innowacji. "My żartujemy, że powstanie coś na kształt Doliny Krzemowej w Stanach Zjednoczonych"- mówi wójt gminy Porąbka Czesław Bułka, który jest w kontakcie z warszawską spółką. Firma ma w tym celu utworzyć konsorcjum. Ośrodek ma łączyć rekreacje i SPA z nauką: szkoleniami, sympozjami, konferencjami. Docelowo można będzie tu zrobić nawet... studia podyplomowe! "Coś związane z kosmetologią. jest pomysł, aby w projekt włączyły się trzy warszawskie uczelnie wyższe"- wyjaśnia Bułka.

Inwestycje w tym miejscu, to dobra informacja dla mieszkańców gminy. Zatrudnienie ma tu znaleźć nawet 600 osób.

takie coś znalazłem wink

90

ale mi wbiłes teraz klina do głowy....

91

Słyszałem kiedyś lub czytałem już nie pamiętam bo było to dawno, iż P. Bułka chce zrobic z kompleksu na kozubniku ''drugą dolinę krzemową''- gratuluję mu wyobraźni i poczucia humoru i zachęcam żeby dowiedział się czy jest i jak wygląda dolina krzemowa nim znów palnie głupstwo

92

(629 odpowiedzi, napisanych Nowy Czaniec)

dziwna to sprawa że większość forumowiczów opowiadała się za innymi kandydatami  a wybrano jednak tych .... najmniej popularyzowanych ;( racja panowie zamknijmy ten wątek d... zbita

93

nie przejmuj sie leba ważne że to forum cię chcę:) ,panie radny moja siostrzenica z podstawówki pisze podobne wiadomości -taka sama ilość emotków

94

Dziękuje Panie Guru za wyjaśnienie mojego równania, sam lepiej bym tego nie ubrał w słowa, drodzy Państwo miało byc lepiej i co? będzie może po następnych wyborach , oczywiście zawsze można się łudzić ...

95

Wyniki wyborów na wójta = porażka

96

(55 odpowiedzi, napisanych Nowy Czaniec)

panie Jaqbek ma Pan racje i zgodze się z panem w 75% jeśli by ktoś obraził bliska mi osobę od razu bym reagował natomiast jesli nalatywałby na mnie nie dotknęłoby mnie to tak dotkliwie a już na pewno nie tak że wystąpiłbym do sądu ludzie gadają i gadać będą kiedyś im się znudzi takie jest moje zdanie pozdrawiam

97

z deszczu pod rynnę

98

Mnie by to nie dotknęło jeśli byłyby nie prawdą ....hmmmm

99

Panie sąsiedzie prawdą jest że osoby publiczne a raczej oddające sie sprawom publicznym powinny ujawnic swój życiorys w całości jak mamy głosować na kogos kogo nie znamy?

100

Panie niezależny "PRAGNIEMY BY WAM ŻYŁO SIĘ LEPIEJ "- gdzie efekty? wy jako wszyscy kandydaci myślicie chyba że "szaraczki" uwielbiają konformizm ludzie maja już doś mydlenia oczu co widać np. tutaj ale ja nie będe z panem polemizował polecam ten wątek poczytać od początku aby dowiedzieć sie co inni sądzą o waszych szczerych intencjach
Panie sąsiad Pańskie stwierdzenie-"Ale on ma chyba jedną kasę, naszą." jest strzałem w 10 pozdrawiam!