Zostaliśmy przez Pana Bułkę oszukani dwa razy. Raz w liście do mieszkańców. Drugi raz na żółtych plakatach powieszonych tuż przed ciszą. Uważam, że ta kadencja już od samego początku jest oparta na kłamstwie. Mało tego. W każdym cywilizowanym miejscu w Polsce tak haniebne metody walki z drugim człowiekiem spowodowałyby, że autor pomówień i kłamstw już dawno by odszedł. Pani Marcie gratuluję odwagi i współczuję piekła, który JEJ zgotowali zwolennicy opcji przeciwnej. Wszystkim osobom ze sztabu wyborczego gratuluję determinacji we wsparciu tak wspaniałej kobiety. Mimo wszystko uważam, że najbliższe cztery lata nie będą stracone. Liczba przeciwników układu jeszcze wzrośnie, działalność SNG przybieże inne, mam nadzieję bardziej konsekwentne kształty, a niektórzy radni i wójt zastanowią się pięć razy, zanim znów dopuszczą się kłamstw. Za kłamstwa wójta Bułki, ja na znak protestu nie złożyłabym przysięgi. To wstryd popierać kogoś tak zepsutego. Podobnie jak zepsuci są ci forumowicze, którzy założyli konta na czas wyborów i hejtują kogo się da. Bo wydaje im się, że młodość ma swoje prawa, a kolega ze szkolnej ławy, a dziś radny jest jakąs opoką. Ja uważam, że ten młokos niejednokrotnie skompromituje siebie, służbę, którą reprezentuje i gminę.