Ja osobiście mam sporo zastrzeżeń do Waligóry, Tylzy czy Nalborczyka i mam świadomość, że są z komitetu Rodzina Prawo Wspólnota, ale jestem świadomy, że jak ich wadami obciążam cały komitet to również np Kojdra i Panią Marię.
Panie galler to zwierzenie jest dla mnie czymś heroicznym, albo heroikomicznym. Koncepcja zastrzeżeń trąci mi absolutną bezsilnością i potwierdza:
Przypuszczaliśmy tu niejednokrotnie, że Pan galler możliwe, że znany z imienia i nazwiska ma wpływ na układanie list wyborczych KWW RPW. Zauważcie, że ten Pan nigdy nie pochwalił działań Pani Marty. Czy to przypadek?
No cóż, trudno Panu gallerowi pogodzić się z palącą myślą, że oto Pani Marta zerwała się ze smyczy, działa samodzielnie, myśli nowocześnie i jest cholernie kompetentna. Panie galler, Pan już zaniecha tych ataków, bo nie pomaga Pan KWW RPW, a tylko jeszcze bardziej kompromituje. Wy tam w RPW powinniście być dumni, że lecieli z Wami piloci, którzy utrzymywali wrak RPW w powietrzu. Niestety z dwupłatowca już wysiedli i pilotują Boeinga.
Dobra rada dla Pana gallera brzmi: skoncentrujcie się na wsparciu Pani Marty i Pana Janusza, bo jako jedyni przynoszą chlubę sołectwu. A wy RPW w Czańcu co robicie? Krytykujecie, ośmieszacie, kpicie i kłamiecie. Wsparciem dla Pani Marty są Pan Filarski z Bujakowa i Pan Kocemba z Kobiernic. Filmy oglądamy dzięki Panu Duszy z Kobiernic i Panu Kubisiowi z Porąbki.
Wy ważni radni z Czańca nie wybieracie Pani Marty na Przewodniczącą RG, strofujecie dwoje radnych, którzy rzetelnie pracuję w RG, chłoszczecie kpiącym słowem dorobek zawodowy i społeczny osoby, która ma czelność myśleć samodzielnie, przegłosowujecie uchwały niekorzystne dla mieszkańców, wspieracie radnego z prawomocnym wyrokiem sądu na karku. Dramat.
A jeśli chodzi o kolejnych radnych, o których jak sądzę forum wkrótce się rozpisze proszę o odrobiną cierpliwości.