Bardzo nie ładnie wykorzystywać to, że ktoś się tu nie wypowiada i przedstawiać rzekomo jego punkt widzenia. Otóż piątkowe spotkanie nie pozostawia nawet najmniejszych wątpliwości co do tego, że jak to Je Zenon określił "gospodynie" jednak trochę inaczej "dostrzegają rzecz".
A z tymi śmieciami to jest ta. A zawnioskujmy za obniżeniem za obniżeniem cen. Jak obniżą cenę będziemy mieli sukces, jak nie obniżą, będziemy pokrzywdzeni jako to my chcieliśmy dobrze, a oni źli nie zrobili tego. A że przy okazji zgrało się to z warunkami umożliwiającymi obniżenie ceny, tak też mamy sukces. Ale publicznie nie mówmy, że i tak by się to stało, wmawiajmy wszystkim, że to dzięki nam.
Proponuję prześledzić moje wpisy, z okresu wdrażania ustawy śmieciowej, pomimo, iż są to odległe w czasie wypowiedzi. Dokładnie tam opisałem mechanizm finansowania zadania.
Myślę, że po analizie treści wpisów zamieszczonych trochę wyżej, moja odpowiedź na pytanie wieszcza który radny komu jest potrzebny jest teraz jaśniejsza.