nickt napisał/a:bibi napisał/a: Mam wątpliwości, co do rzetelności wypełnienia formularza ankietowego w gminie Porąbka. Jeżeli wójt okłamał mieszkańców Porąbki odnośnie stanu szkoły podstawowej w Porąbce to, dlaczego nie miałby tego robić w innych sprawach. Wystarczy poczytać list do wyborców i wszystko wiadomo.
Człowieku oskarżasz publicznie wójta gminy o kłamstwo! Masz dowody, czy tylko tak sobie rozważasz? W trakcie wyborów w 2010 roku wiadomo którzy panowie dyskutowali publicznie za pomocą listów. I pamiętam, choć listy już dawni spalone, że to kandydat na radnego i wójta jednocześnie straszył mieszkańców Porąbki stanem technicznym szkoły, gdzie uczęszczały ich dzieci. Szkoła stała, stoi i będzie stała i nie straszcie ludzi, a zwłaszcza dzieci.
Kto spalił to spalił. Ja mam. Na forum TPP dwa lata temu umieściłem taki oto wpis:
Czesław Bułka w znanym mieszkańcom gminy liście uskarżał się na swój wyborczy los oraz zapewniał o swoich kryształowo czystych intencjach. Pisał tak:
….„Tym bardziej przykre jest, że zostaliśmy narażeni ostatnio na podawanie do publicznej wiadomości faktów nieprawdziwych, na granicy oszczerstw.”
„Podaje się nieprawdziwe dane o stanie infrastruktury oświatowej (Szkoła Podstawowa w Porąbce
Państwowy Powiatowy Inspektor Sanitarny w Bielsku-Białej dr nauk medycznych Jarosława Rutkiewicza dniu 6.07.2009 r. wydał decyzję Nr ONS/HDiM/432/44/627/09, l.dz. 5988, w której napisał tak:
„ punkt 1 nakazuję ogrodzić teren szkoły od strony cmentarza,
punkt 2 nakazuje doprowadzić do odpowiedniego stanu technicznego nawierzchnię podwórka szkolnego,
punkt 3 nakazuje doprowadzić do odpowiedniego stanu sanitarno-technicznego podłogę w sali gimnastycznej,
punkt 4 nakazuje doprowadzić do odpowiedniego stanu sanitarno-technicznego podłogi w salach lekcyjnych nr 23,25,26,27,29,30,
punkt 5 nakazuje doprowadzić do odpowiedniego stanu sanitarno-technicznego podłogi na korytarzach i II pietra w starej części budynku,
punkt 8 nakazuje doprowadzić do odpowiedniego stanu sanitarno-technicznego stolarkę okienną w salach lekcyjnych nr 11,19,20,21, w świetlicy szkolnej i sanitariatach,
punkt 9 nakazuje doprowadzić do odpowiedniego stanu sanitarno-technicznego stolarkę okienną w sali gimnastycznej,
punkt 11 nakazuję zapewnić bieżącą ciepła wodę w pomieszczeniach sanitarnych dla uczniów na I piętrze oraz przy sali gimnastycznej”
Czytając słowa pisane Czesława Bułki, zestawione z przywołaną decyzją, zastanawiam się, czy jako Wójt Gminy nie znał treści decyzji administracyjnych wydanych przez PPIS, czy w sposób celowy wprowadził mieszkańców gminy w błąd.
Link: http://www.porabka.net/forum/12-moja-po … gminy.html
Kto więc kłamał?
Projekt modernizacji szkoły kosztował ponad 300 tys. zł. Pieniędzy na remont jak nie było tak nie ma. W najbliższym czasie nie będzie. Ważniejszy był budynek urzędu. W przyszłym roku szkoła będzie obchodziła 100 lecie.